Afbeelding
Ton Dijkstra
column

Milan & Rutger: Terug van weggeweest

Column

Het einde van augustus nadert en dat betekent ook dat het einde van de vakantie steeds dichterbij komt. Na twee weken geen columns schrijven, zijn wij weer helemaal opgeladen om tot aankomende zomer columns te schrijven. De periode dat er geen columns geschreven hoefden te worden, zijn wij er even tussenuit geweest. We hebben deze periode ingevuld met een weekje vakantie met onze ouders en afgelopen week zijn wij met een vriendengroep op vakantie geweest in Griekenland. Heerlijk ontstressen onder de Griekse zon. 

Deze week is ons echt ontzettend goed bevallen. De nacht van zaterdag op zondag zijn wij weer geland. Ondanks een uurtje vertraging in Griekenland is alles soepel verlopen. Met onze koffers, heel veel leuke herinneringen en verhalen zijn we weer teruggekeerd naar Nederland. Wat een tijd hebben wij daar gehad en stiekem hebben we allemaal wel wat heimwee naar Griekenland. Maar goed, we moeten door. Dat hoort er nou eenmaal bij. 

Van tevoren was het toch best wel een ding hoe het allemaal bij Schiphol ging verlopen. 

Ons is de chaos op Schiphol gelukkig alles mee gevallen. Ja het is drukker dan dat wij wellicht gewend zijn. Dat is geen probleem als je er rekening mee kan houden. Dat hebben we ook gedaan, wij zijn geen enkel moment in gevaar gekomen met onze vlucht. Wij waren er stipt 4 uur van tevoren en hadden aan het einde nog een uur tot anderhalf voordat we konden boarden. 

Ondanks de rijen die er toen al stonden, hadden we genoeg tijd om deze rijen door te kunnen komen. Na deze rijen was er genoeg tijd dus om achter de douane nog wat te doen. We vlogen om 6.10 uur en hebben de nacht dus over moeten slaan. Waar heeft een mens zin in om 5 uur in de ochtend? Juist, een heerlijke, smerige burger bij de Burger King. Wij waren niet de enige. Als we daar in de rij waren gaan staan hadden we zeker weten onze vlucht gemist. Toen hebben we maar een veel te duur broodje gehaald bij een andere toko waar een minder grote rij stond. Dus al met al ging het voor ons best redelijk op Schiphol. 

De terugweg naar Nederland hadden we wat meer problemen. Na een vertraging van een uur zijn we toch weer veilig thuis gekomen om elke week weer de vaste column te schrijven. Achteraf zijn wij blij dat we gewoon vanaf Schiphol hebben kunnen vliegen. Op Kos hebben we mensen gesproken die vanaf Eindhoven of Düsseldorf vlogen, en daarom nog een tijdje met de auto moesten reizen. Dat gezeur is ons in ieder geval bespaard gebleven. 

Misschien hebben we wel een beetje geluk gehad met onze vertrektijd, wij hebben geen moment buiten in de rij hoeven te staan. Terwijl anderen die later naar Kos vlogen rond het middaguur wel weer in die bloed verstikkend hete tenten moesten wachten buiten. Ons is het dus met wellicht een klein gelukje prima bevallen om gewoon lekker via Schiphol te vliegen.

advertentie
advertentie