Afbeelding
Eigen foto
Column

Milan & Rutger: Einde van de pret

31 augustus 2022 om 16:00 Column

Afgelopen weekend stond heel Haarlemmermeer in het teken van het grote festival Mysteryland. Na twee zomers geen Mysteryland, was het deze zomer weer raak. Mysteryland was weer terug en hoe. Het festivalterrein zag er weer prachtig uit. Alles was netjes geregeld en het liep allemaal gestroomlijnd. De podia waren weer hartstikke mooi ontworpen. De mainstage van dit jaar was een enorm schip waar de grootste artiesten op stonden te draaien. De afsluiting met de lichtshows en het vuurwerk was fantastisch. 

Wij waren op zaterdag aanwezig, zondag moest er helaas weer gewerkt worden. Een fantastische dag hebben wij daar gehad. Met een groep vrienden en een lekker temperatuurtje hebben wij genoten van Mysteryland. Dit was voor ons de eerste keer Mysteryland, maar dit was zeker voor herhaling vatbaar. Voor volgend jaar is het weekend van Mysteryland al in de agenda gezet. We moeten wel nog even onderhandelen of we daar ook gaan kamperen. Niet iedereen binnen onze groep is een groot fan van kamperen, de luxepaardjes. 

Gelukkig wonen we dichtbij, dus als het overtuigen niet lukt is dat ook geen probleem. Het was tegelijkertijd ook een beetje het einde van de zomervakantie. Deze week zijn de scholen in onze regio ook weer begonnen. Overal hangen de spandoeken “De scholen zijn weer begonnen”. Dit is elk jaar weer het startsein dat het einde van de zomervakantie toch echt daar is. Hopelijk is iedereen opgeladen om weer aan de bak te kunnen aankomend schooljaar. Deze week zijn we nog vrij, maar daarna gaat het beginnen. Wij zijn opgeladen, maar de vakantie is toch enorm goed bevallen hoor. Een paar weekjes extra hadden wij niet verkeerd gevonden. 

Voor de mensen die deze week van start zijn gegaan en moeten reizen met het Openbaar Vervoer hebben toch een valse start gemaakt. De medewerkers van NS hadden aangekondigd te gaan staken en ze zijn daar ook druk mee bezig. In vrijwel de hele provincie Noord-Holland ligt het treinverkeer plat. Alleen rondom de luchthaven Schiphol rijdt er soms nog een trein weg. Vanaf station Nieuw-Vennep rijdt er ook af en toe een trein nog langs. Veel is het niet. 

De medewerkers van NS willen graag een verhoging in de lonen. Steeds meer sectoren klagen over de lonen. Met de stijgende prijzen wordt het steeds duurder voor iedereen. Met lonen die achterblijven op deze prijsstijgingen wordt het voor steeds meer mensen een moeilijke opgave om rond te kunnen komen. Dit is een serieus probleem, maar de oplossing voor dit probleem is complex. Wij begrijpen de machinisten en conducteurs wel. Het scheelt dat zij op een nette manier hun onvrede uiten, ondanks dat iedereen er in Nederland er een aantal dagen last van heeft. 

Het belang van het Openbaar Vervoer is door deze protesten wel duidelijk geworden. Heel Nederland heeft het OV nodig en het OV heeft Nederland nodig. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie