Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Flitsende verbeteringen

30 november 2022 om 16:00 Column

De gemeente Haarlemmermeer is de laatste tijd bezig met een aantal goede veranderingen door te voeren. Vorige week hadden we het over de huisvesting van asielzoekers en studenten in een leegstaand hotel in Hoofddorp. Deze week ontdekten wij dat de gemeente een slordige 19 miljoen gaat investeren in de gemeente. De infrastructuur en het groen in Haarlemmermeer kan een opfrisbeurt verwachten. 

Het grootste gedeelte van het geld zal naar deze twee onderdelen gaan, namelijk 10,5 miljoen voor beide samen. Het is belangrijk dat de gemeente blijft investeren om de gemeente aantrekkelijk te houden voor de huidige bewoners en nieuwe inwoners die de gemeente op deze manier zal aantrekken. Vanwege het woningtekort vertrekken vele jongere mensen naar andere gebieden, door dit soort investeringen blijft de gemeente aantrekkelijk en zal deze uitloop waarschijnlijk verminderd worden. 

Het college acht het noodzakelijk om de veiligheid van de fysieke leefomgeving te behouden, dat speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Het is tenslotte belangrijk dat alles wat de gemeente biedt, ook veilig is en veilig gebruikt kan worden. Wat wel belangrijk is om te weten, de investering gaat niet om uitbreiding, maar om het verbeteren van oudere onderdelen van de openbare ruimte. 

Het zal dus niet gebeuren dat er bijvoorbeeld extra sportvelden bij de sportclubs in Haarlemmermeer zullen worden aangelegd. Kortom, opnieuw een goede beslissing van de gemeente om de gemeente weer een stukje beter te maken. De gemeente is de laatste tijd goed bezig. 

Wij hebben zelf nog wel een tip waar deze enorme berg met geld heen kan. Neem bijvoorbeeld de Drie Merenweg en dan ter hoogte van het Spaarne Gasthuis. Daar staan langs de weg ontelbaar veel glazen wanden tegen elkaar aan. Iemand heeft dit bedacht, opgeschreven, getekend, gepresenteerd en uitgevoerd. 

Wij vermoeden dat deze persoon onder invloed was van iets, iets dat niet heel bevorderlijk is voor de werking van de hersenen. De glazen platen worden natuurlijk heel lelijk, groen en vies. Komt natuurlijk vanwege het weer, het gras en de auto’s die er dag en nacht vlak langs rijden. Buiten dat het dus ontzettend lelijk is geworden, vinden wij het ook nog eens vreselijk irritant. 

Op een zonnige dag heb je aan je zonnebril niet genoeg om de verblinding van deze platen tegen te gaan. Auto’s rijden daar 100 km/u en worden om de meter verblind door de zon die reflecteert in het glas. Doordat het verschillende platen zijn met een zwart verbindingsstuk ertussen komt er om de zoveel meter een nieuwe flits van het ‘kunstwerk’ af. 

Onze tip zou zijn, haal dit mislukte ontwerp weg, en vervang het door iets dat geluiddempend is en bestuurders niet verblindt. Dit is bevorderlijk voor het oog en de veiligheid. Zo is er in de gemeente natuurlijk altijd wel iets te verzinnen waar 19 miljoen euro voor nodig is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie