Afbeelding
Milan & Rutger

Terug naar de werkelijkheid

21 december 2022 om 16:00 Column

Afgelopen maandag zijn wij weer keihard de werkelijkheid ingerold. Het WK is voorbij en nu vallen we echt in een serieus groot gat. Wat moeten we nu? Om te beginnen, leren voor de tentamens van morgen en overmorgen. Dan is het kerstvakantie, en dan? Ohja op 26 december begint de Premier League alweer, gelukkig. Dan kunnen we eindelijk weer eens wat geld gaan verdienen met de TOTO. 

Allemachtig wat was dit een frustrerend WK voor de portemonnee. Geen enkele rode cent viel er te verdienen met die achterlijke uitslagen. Zo denkt onze zakelijke kant dan in ieder geval. Verder was het wel een mooi WK natuurlijk. Alle stunten die we voorbij hebben zien komen, het was om van te genieten. 

Voor de voetballiefhebber was het wel fijn dat hoe verder het WK kwam, hoe minder er gepraat werd over de randverschijnselen rondom Qatar. Na de groepsfase kwam het, denken wij, echt de spuigaten uit bij de meeste mensen. En toen was het gelukkig ook een beetje klaar. Nederland heeft volgens ons wel een beetje teleurgesteld, Louis speelde voetbal op een manier dat de beste slaappillen je nog niet zo lekker lieten slapen. Het was vreselijk om naar te kijken, tot het hoogtepunt van Wout. Dat was tegelijk ook het eindpunt. Niet getreurd, we hebben verloren van de kampioen, dat verzacht vaak wel de pijn van het verlies. 

Het mooiste voetbalsprookje heeft een einde gehad waar de meesten op hoopten, zo ook één van ons. De cirkel is rond, en nu is het weer terug naar de keiharde werkelijkheid. Waar de excuses voor het slavernijverleden weer centraal staan. En de hernoeming van het cultuurgebouw een van de gesprekken van de dag is. Tja, wij verlangen nu alweer terug naar de tijd van het WK. 

Daarentegen zijn er ook nog genoeg leuke dingen. Zo kon heel Nederland na twee jaar wachten de schaatsen weer van de zolder afhalen. Twee jaar geleden zaten we volop in de lockdowns, toen was het echt een fenomenale winterweek. Hoewel het afgelopen week erg koud was, had iedereen wel wat meer last van de kou. De straten waar niet gestrooid werd, waren spekglad. Het was niet alleen glibberen op de straten, ook het natuurwater was glad. Perfect schaatsweer. Dit weekend was het dus tijd om weer op het natuurijs te staan, ondanks de verplichtingen rondom de tentamens hebben we toch even tijd vrij gemaakt om van de winter te genieten. Het blijft altijd bijzonder als alles bevroren is, dit gebeurt niet zo vaak meer. 

Na het ijsweekend werd het wel weer tijd om door te studeren. Deze week is alweer de laatste schoolweek van het jaar. Na aanstaande tentamens staat de kerstvakantie voor de deur. We kijken er naar uit hoor, twee weekjes even vrij bevalt toch altijd erg goed. De vakantie gaat beginnen met de kerstdagen. Een witte kerst zit er dit jaar helaas weer niet in, wel jammer dat het winterweer de kerstdagen niet gered heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie