Afbeelding
Politie Haarlemmermeer

Ook politie Haarlemmermeer doet mee met berenjacht

3 april 2020 om 07:00 Corona

HAARLEMMERMEER De politie Haarlemmermeer doet ook mee aan de berenjacht, die jonge kinderen bezig moet houden als zij met hun ouders een ommetje maken. 

"Voor een klein beetje afleiding in deze bijzondere en ook onzekere tijd heb wij onze 'Politiebeer' in sommige van onze voertuigen verstopt. Daarnaast hebben wij ook een grote beer achter het raam in het politiebureau in Hoofddorp neergezet. Tip: Deze staat niet bij de centrale toegangsdeur!" zo daagt de politie jonge onderzoekers uit om hun beren te zoeken op hun Facebookpagina.

"Ga je even een frisse neus halen zwaai even naar onze beer en maak een foto. Zie je onze motor, auto of ben je bij het bureau. Stuur je deze dan naar ons toe met #beerhaarlemmermeer", aldus de politie.

GROOT SUCCES In Haarlemmermeer lijkt de berenjacht al een groot succes. De Facebookpagina Berenjacht Hoofddorp heeft inmiddels al zo'n 1400 leden en ook is er een landelijke website 'Berenjacht Kaart, waarop al honderden Haarlemmermeerse beren vermeld staan.

Ouders mogen onder de coronamaatregelen met hun kinderen aan de wandel, uiteraard met inachtneming van de juiste afstand van anderen. Wie een beer spot mag daar een aantekening van maken of een foto maken. En er uiteraard opletten: niet teveel mensen in de buurt van elkaar en houd 1,5 meter afstand. Loop ook niet zomaar in andermans tuin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie