Afbeelding
Archief

Aantal ziekenhuisopnames vanwege corona lijkt af te zwakken in Haarlemmermeer

7 april 2020 om 14:16 Corona

HAARLEMMERMEER Sinds het uitbreken van de epidemie zijn 42 Haarlemmermeerders opgenomen in het ziekenhuis, dat is één nieuw geval meer dan gisteren. Toen stond dit aantal op 41 en dat was ook een toename van slechts één persoon. Al enkele dagen komen er maar enkele personen uit Haarlemmermeer bij in de cijfers van het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames lijken in de regio dus wat af te zwakken.

LANDELIJK Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 234 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 292 hoger dan maandag, toen hierover 260 meldingen binnenkwamen In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij. Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580.Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Dit is zichtbaar in de grafieken op de nieuwe pagina Ontwikkeling COVID-19 in grafieken.

LEEFTIJD In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich vanaf de eerste besmetting tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft, naar de leeftijdsgroep van de patiënten. De gegevens zijn afkomstig van het RIVM.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie