Afbeelding
KlausHausmann (pixabay)

Enkele corona ziekenhuisopname, aantal besmettingen naar 138 in Haarlemmermeer

9 april 2020 om 14:13 Corona

HAARLEMMERMEER Sinds het uitbreken van de epidemie zijn 46 Haarlemmermeerders opgenomen in het ziekenhuis, dat is één coronapatiënt meer dan gisteren. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM over de coronacijfers. Het RIVM meldt dat het aantal coronabesmettingen in Haarlemmermeer is opgelopen naar 138. Gisteren waren dat er nog 132.

LANDELIJK Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2396. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 148 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en in het land.

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 148 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het RIVM heeft 237 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 7972 mensen opgenomen. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1213 naar 21.762.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames al een week daalt. Ook het aantal sterfgevallen per dag daalt. De meeste overledenen zijn 65-plussers, maar onder de doden zijn ook twee twintigers, drie dertigers en negen veertigers.

IC In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen met het nieuwe coronavirus zich in jouw provincie ontwikkelt. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie