Afbeelding
MariusMB (Pixabay)

Spaarne Gasthuis lanceert corona-check app

15 april 2020 om 11:05 Corona

HAARLEMMERMEER Wie woonachtig is in de regio Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer of Velsen kan zich vanaf nu aanmelden voor de corona-check-app van het Spaarne Gasthuis. Het ziekenhuis lanceert de app omdat het mensen wil informeren over het coronavirus, mensen houvast wil beiden, en ook moet de app de druk op de huisartsen en ziekenhuiszorg beperken. 

Mensen die klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus, maar ook mensen die geen klachten hebben, kunnen via de app dagelijks een aantal gegevens doorgeven. Deze gegevens worden door een medisch team beoordeeld en ook kijken zij welke zorg daarbij nodig is. 

"Veel mensen zijn onzeker bij klachten. Heb ik corona? Vorm ik een gevaar voor anderen? Met de app kunt u zelf op een verantwoorde manier uw klachten in de gaten houden. Dat geeft houvast in deze onzekere tijd. Let op, de app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedzorg", aldus Frans Krouwels, longarts in het Spaarne Gasthuis.

Hoe werkt het?

Via de app beantwoordt de app-gebruiker elke dag een paar vragen. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest en of u koorts heeft. Een medisch team beoordeelt en volgt de ingestuurde gegevens. U krijgt in ieder geval binnen 48 uur een bericht, en als het nodig is sneller. De gebruiker krijgt dan bijvoorbeeld het advies om thuis uit te zieken, of – bij ernstiger klachten – om contact op te nemen met de eigen huisarts of de spoedpost. Buiten kantooruren wordt er als nodig een afspraak op de spoedpost gepland.

"Als huisartsen merken we dat veel patiënten zorg mijden uit angst om ons teveel te belasten of om besmet te raken. Dat is niet nodig. De corona-check app helpt bij vragen over corona. Maar blijf ons gewoon bellen voor een afspraak over andere klachten", zo legt Ron Peters, huisarts en medisch manager Spoedpost uit.

Voor wie is de app?

De corona-check app is gratis beschikbaar voor alle inwoners van Zuid-Kennemerland, Velsen en Haarlemmermeer. De inwoners moeten 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een koortsthermometer en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.

De corona-check app is een initiatief van het OLVG in Amsterdam. Door een nauwe samenwerking van het Spaarne Gasthuis en de huisartsen uit de regio is de app nu ook beschikbaar voor inwoners van Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer / Velsen.

Voor het aanmelden voor de app, ga je naar luscii.com/nl/spaarne-gasthuis-corona-check of bekijk de veelgestelde vragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie