Afbeelding
DarkoStojanovic pixabay

Een nieuw sterfgeval in Haarlemmermeer door gevolgen coronavirus

25 mei 2020 om 14:20 Corona

HAARLEMMERMEER Het aantal coronabesmettingen in Haarlemmermeer is sinds onze vorige update afgelopen woensdag gestegen van 263 naar 270 vandaag. Helaas is er sinds de laatste update ook een nieuw sterfgeval te betreuren. Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn er in de gemeente nu 27 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal ziekenhuisopnames vanwege corona staat nu op 66 (onveranderd sinds 19 mei).

LANDELIJK Vandaag zijn er landelijk 8 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dit brengt het totaal aantal ziekenhuis opnames in verband met corona op 11.680 personen. Er zijn ook 8 personen als overleden gemeld, waardoor het totaal aantal coronaslachtoffers op 5830 komt. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 45.445 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, een toename van 209 sinds gisteren. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Arjan Stegeman, hoogleraar gezondheidszorg landbouwdieren aan de Universiteit van Utrecht en Jaap van Dissel, directeur Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  informeren vanmiddag vanaf 15.00 uur de Tweede Kamer over COVID-19 besmettingen op mens en dier. Volg dat HIER


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie