Afbeelding
(pixabay)

Klein aantal nieuwe coronabesmettingen in Haarlemmermeerse regio

8 juli 2020 om 16:38 Corona

HAARLEMMERMEER De afgelopen week zijn er in heel Nederland 432 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn negen patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn negentien personen aan de gevolgen van het virus overleden. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM die dinsdag gepubliceerd zijn. Sinds enkele weken geeft het RIVM nog maar een keer per week een update. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld. In totaal zijn er in heel Nederland tot dusver 50.694 mensen positief op het virus getest, zijn er 11.886 vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen en zijn er 6132 mensen aan de gevolgen van het virus overleden.

De cijfers van het RIVM laten zien dat er de laatste twee weken in de Haarlemmermeerse regio maar een beperkt aantal mensen positief getest is op het coronavirus. In Haarlemmermeer zijn drie inwoners de afgelopen twee weken positief getest. Per 100.000 inwoners zijn dat 1,9 meldingen in de afgelopen twee weken. In heel Haarlemmermeer zijn er sinds het uitbreken van de coronacrisis 285 besmettingen in totaal. Er zijn 68 mensen opgenomen in het ziekenhuis (geweest) en 27 inwoners zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners is 43,6.

REGIO In Amstelveen zijn vijf inwoners positief getest op het virus. Per 100.000 inwoners zijn dit 5,5 meldingen. Amsterdam kreeg er 67 nieuwe coronabesmettingen bij, per 100.000 inwoners zijn dat 7,7 meldingen. In zowel Haarlem als Heemstede werden vijf inwoners positief getest op het virus. In Kaag en Braassem had één inwoner een positieve coronatest. In Aalsmeer zijn geen nieuwe besmettingen bij gekomen. Voor alle plaatsen geldt dat er geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen werden gemeld. Helaas is in de cijfers van het RIVM niet te zien wat de stand van zaken per week is. De cijfers worden over de laatste twee weken weergegeven. 

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie