Afbeelding
Polina Tankilevitch (Pexels)

Mondkapjes vanaf morgen verplicht in Spaarne Gasthuis

2 oktober 2020 om 18:16 Corona

HOOFDDORP Vanaf morgen, zaterdag 3 oktober, is het verplicht om binnen de locaties van het Spaarne Gasthuis een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Ook medewerkers zijn beschermd. Zij dragen een chirurgisch neusmondmasker of face shield in de publieke ruimtes en daar waar de 1,5 meter tot patiënt of collega niet mogelijk is.

Het Spaarne Gasthuis vraagt iedere patiënt en bezoeker om een eigen niet-medisch mondkapje mee te nemen en deze op te zetten, voordat hij of zij het ziekenhuis binnenkomt. Het mondkapje moet gedurende het gehele bezoek gedragen worden. Met deze maatregel geeft het ziekenhuis gehoor aan het dringend advies van het kabinet om een mondkapje te dragen in een publieke binnenruimte. Zo blijft het ziekenhuis een veilige plek. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Het ziekenhuis moedigt daarnaast patiënten aan om vooral de afspraken met het ziekenhuis door te laten gaan. Het is niet nodig om zorg te mijden. In het ziekenhuis blijven ook de andere coronamaatregelen gelden. Het houden van 1,5 meter afstand, zoveel mogelijk alleen komen, regelmatig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en niet naar het ziekenhuis komen bij klachten die lijken op corona. Het Spaarne Gasthuis let continu op de veiligheid van patiënten en medewerkers en indien nodig, worden de maatregelen aangescherpt.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen laat weten achter het advies van het kabinet te staan om in publieke binnenruimtes een niet-medisch mondkapje te dragen. “Ziekenhuizen vormen een belangrijk onderdeel van de maatschappij en hebben een voorbeeldfunctie. Het dringende advies van het kabinet om mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes is in de visie van de NVZ ook van toepassing op de openbare ruimtes in ziekenhuizen. Het opvolgen van het kabinetsadvies in de ziekenhuizen is een logische stap, voor patiënten, bezoekers en ziekenhuispersoneel”, schrijft de NVZ vrijdag in een advies aan haar leden.

HIER wordt antwoord gegeven op veelgestelde vragen omtrent de mondkapjesplicht in het ziekenhuis. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie