Afbeelding
Archief

Storing laboratorium opgelost, maar uitslag coronatest is er nog niet

6 oktober 2020 om 07:41 Corona

VIJFHUIZEN Door een ’interne storing’ bij het ingeschakelde laboratorium moeten mensen die zich eind vorige week in Vijfhuizen hebben laten testen op het coronavirus, langer wachten op de uitslag. De gebruikelijke termijn van twee dagen is voor hen niet gehaald. Het gaat om minimaal duizend testuitslagen.

Woordvoerder van de GGD Kennemerland Harm Groustra: “De storing is inmiddels opgelost, maar heeft vervelende gevolgen voor degenen die getest zijn. Zij moeten nu thuis langer wachten op de resultaten. Normaal gesproken streven wij ernaar om de resultaten binnen 48 uur te delen. De groep mensen die nu wacht op het resultaat, adviseren wij om met DigID in te loggen op coronatest.nl. Daar worden de resultaten zo spoedig mogelijk gepubliceerd.”

Hoe lang het nog gaat duren is niet duidelijk. De mensen die getest zijn, werden via een mailtje op de hoogte gesteld. Daarin wordt gevraagd thuis te blijven zolang er geen uitslag is en toont schrijver Sebastiaan Lewerissa namens de GGD zijn medeleven. “We kunnen ons voorstellen dat een vertraging in de uitslag teleurstellend is en wellicht gevolgen heeft voor uw werk- of privésituatie.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie