Afbeelding
Archief

Spaarne Gasthuis stelt deel operaties uit vanwege toenemend aantal coronapatiënten

16 oktober 2020 om 13:51 Corona

HOOFDDORP Het aantal coronapatiënten in de regio neemt sterk toe. Het Spaarne Gasthuis heeft daarom in overleg met andere ziekenhuizen landelijke en regionale afspraken gemaakt rond het aantal coronapatiënten dat het Spaarne Gasthuis moeten kunnen opvangen. Dat heeft gevolgen voor de reguliere zorg. Een deel van de operaties moet helaas worden uitgesteld naar een later moment. Patiënten van wie de operatie wordt verplaatst, krijgen hierover persoonlijk bericht. Wie niks hoort kan er op rekenen dat de geplande afspraken door gaan.

Volgens bestuursvoorzitter Ivo van Schaik wil het Spaarne Gasthuis dat de urgente en acute zorg altijd toegankelijk blijft. “Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersnede en overige niet uitstelbare behandelingen en operaties gaan door. Ook de reguliere zorg houden we zo goed mogelijk op peil. We blíjven zeggen: heb je gezondheidsklachten, stel het dan niet uit om contact op te nemen. Nu het aantal coronapatiënten snel toeneemt is echter niet te voorkomen dat mensen langer op hun afspraak of behandeling moeten wachten. De coronazorg is zeer intensief; en vraagt de inzet van medewerkers die daardoor niet beschikbaar zijn voor de reguliere zorg. Wij begrijpen natuurlijk dat dit heel vervelend is voor de betrokken patiënten en doen ons best om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken”.

Om de reguliere zorg toch zoveel mogelijk op peil te kunnen houden, is het Spaarne Gasthuis hard op zoek naar nieuwe zorgmedewerkers. Van Schaik deed hiervoor vandaag een oproep in het radioprogramma ‘Haarlem Vandaag’ op Haarlem105. “We zijn op zoek naar meer handen aan het bed: verpleegkundigen, verzorgenden op niveau 3, medisch studenten en co-assistenten die wachten op een plek. Mensen met een diploma en een BIG-registratie. Alle handen zijn van harte welkom. We zullen ze inzetten waar dat het beste kan”, zo liet Van Schaik weten. Ook oudere mensen met ervaring in de zorg worden opgeroepen om zich aan te melden. Van Schaik benadrukt dat iedereen onder de 70 zonder chronische aandoeningen niet direct in een risicogroep zitten. “Bovendien hebben we een ijzeren voorraad van beschermingsmiddelen aangelegd, voor alle medewerkers, maar ook voor oudere medewerkers.” 

Het Spaarne Gasthuis werkt samen met het Regionale en Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (RCPS/LCPS). Dit centrum kijkt dagelijks welke coronapatiënten moeten worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Dit kan binnen en buiten de regio zijn. Zo voorkomen we dat één ziekenhuis of één regio onevenredig zwaar belast wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie