Afbeelding
Ton Dijkstra

Van ‘brandhaard’ is geen sprake, lichte daling coronabesmettingen Haarlemmermeer

5 november 2020 om 11:14 Corona

HAARLEMMERMEER Het aantal coronabesmettingen daalt, maar niet hard genoeg. Ook in Haarlemmermeer is de daling ingezet, afgelopen twee weken zijn de besmettingen onder de 1000 gebleven, terwijl de twee weken daarvoor de teller nog op ruim 1100 bestemmingen stond. 

In de veiligheidsregio Kennemerland, waartoe de gemeente Haarlemmermeer behoort, geldt vanaf woensdag 4 november 22.00 uur een nieuwe noodverordening. Hierin zijn de landelijke coronamaatregelen, die het kabinet heeft aangekondigd, formeel geregeld. 

“Met deze nieuwe, tijdelijke maatregelen willen we als overheid het aantal contactmomenten en reisbewegingen verder beperken, aldus Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio Kennemerland. “Het volhouden van de maatregelen blijft belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor iedereen in je omgeving. Hoe minder fysiek contact we met elkaar hebben, hoe sneller het aantal besmettingen kan dalen. Dat maakt ook dat wij in onze regio krachtig blijven optreden tegen illegale feesten. Waar mogelijk zal ik ook panden sluiten waar illegale feesten worden georganiseerd omdat deze feesten een gevaar zijn voor de publieke gezondheid.”

BRANDHAARD De overheid roept iedereen in Nederland op: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijdt niet-noodzakelijke reizen. Buitenlandse reizen worden tot half januari afgeraden, tenzij strikt noodzakelijk. Toch liet premier Mark Rutte weten dat er een paradijs zonder restricties bereikbaar blijft, namelijk Curaçao. 

In het AD van vandaag staat het verhaal van het Hoofddorpse echtpaar Margot (56) en André (51) van Ramesdonk te lezen. Het dagblad heeft het over de ‘brandhaard’ Hoofddorp. ‘Het echtpaar had net drie weken vakantie achter de rug op het eiland toen ze vanaf hun vakantiebestemming premier Mark Rutte onheilspellende woorden hoorden uitspreken. De coronamaatregelen worden voorlopig alleen maar strenger. In hun woonplaats en ‘brandhaard’ Hoofddorp dreigt het nog erger te worden dan in de rest van het land’, schrijft het AD. 

AVONDKLOK In regio’s waar veel coronabesmettingen zijn, overweegt het kabinet om de komende dagen aanvullende maatregelen te nemen. Zoals een avondklok in te stellen, zodat mensen na een bepaald tijdstip niet meer de straat op mogen. De komende week moet duidelijk worden of ingrijpen nodig is en in welke regio’s.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie