In het Zomerpark in de wijk Getsewoud.
In het Zomerpark in de wijk Getsewoud. Ton Dijkstra

Corona-uitbraak In het Zomerpark hardnekkig: zes mensen overleden

15 december 2020 om 11:16 Corona

NIEUW-VENNEP Verpleeghuis In het Zomerpark in Nieuw-Vennep krijgt de grote corona-uitbraak nog niet zo snel onder controle als gehoopt. Er zijn in totaal 58 bewoners positief getest, en 49 medewerkers. Sinds de uitbraak drie weken geleden overleden zes mensen. Wel zijn er al twaalf bewoners weer hersteld.

“Ook voor onze organisatie zijn dit stevige cijfers”, zegt Michiel Jongewaard, van stichting Cordaan, dat diverse woonvormen met uiteenlopende mogelijkheden in zorg en ondersteuning beheert, waaronder In het Zomerpark. “Het speelt wel mee dat dit een grote locatie is. Gelukkig zijn er ook diverse zorgmedewerkers hersteld van corona.”

“We hadden de hoop en ook verwacht dat na de eerste besmettingen met de maatregelen die we hebben getroffen het aantal besmettingen zou dalen. Helaas is dat niet het geval. Het is lastig om aan te wijzen waarom de daling niet is ingezet.”

“Bewoners zijn in de afgelopen periode volop getest, bij een positieve test heeft het verpleeghuis de te nemen maatregelen genomen om verdere besmettingen te voorkomen. Bij een positieve test gaat een bewoner in isolatie en een ‘positieve’ medewerker blijft thuis. We doen er echt alles aan. Personeel draagt de voorgeschreven bescherming.”

Het verpleeghuis is in die tijd open gebleven voor bezoekers. Nu is het gesloten. “Dat doen we uiteraard met veel tegenzin. Bewoners mogen overigens wel naar buiten, maar we laten geen bezoekers meer binnen. Een hoge uitzondering daargelaten. Zo hopen we richting de kerst toch weer bezoek te kunnen toestaan. Dat moet wel een mondkapje dragen en op anderhalve meter blijven. Maar juist in deze periode zoeken mensen elkaar graag op en wij willen volgens de regels dat zoveel mogelijk toe staan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie