Schiphol tijdens Corona
Schiphol tijdens Corona Jan Aukes

Schiphol-baas Dick Benschop roept mensen op om niet te vliegen

16 december 2020 om 22:51 Corona

SCHIPHOL Schiphol-baas Dick Benschop roept reizigers op om niet te vliegen. Hij sprak in tv-programma Nieuwsuur dat de luchthaven, als onderdeel van de samenleving, ook de regels en de adviezen heeft op te volgen. Ook wees hij op de eigen verantwoordelijkheid van mensen.

Afgelopen weekend was het heel druk op Schiphol. Dat leidde onder meer tot woede bij minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Volgens Benschop was een combinatie van factoren reden dat het misging. Hij noemde onder meer werkzaamheden en vluchten die tegelijkertijd aankwamen als reden, maar zei direct dat Schiphol zich daar niet achter mag verschuilen.

Om de mensenmassa beter te beheersen zet Schiphol extra mensen in. Ook wordt het voor mensen die reizigers halen of brengen niet meer toegestaan de terminals te betreden. Daarvoor wordt ook extra marechaussee ingezet.

Op de vraag of vakantievluchten verboden moeten worden, antwoordde Benschop dat de “werkelijkheid door elkaar heen loopt”. Er zijn volgens de Schiphol-baas nog altijd motieven om wel te reizen. Dan gaat het onder meer om zeelieden, technisch personeel of familieomstandigheden.

Evengoed erkende Benschop dat het lastige tijden zijn en dat er bij mensen emoties en frustraties spelen. “We doen alles wat geadviseerd wordt. Ik roep iedereen op de adviezen op te volgen en alleen te vliegen als het noodzakelijk is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie