Afbeelding
witte pakken

Figuren in witte pakken duiken op in Nieuw-Vennep

20 december 2020 om 11:15 Corona

NIEUW-VENNEP Op het Händelplein in de wijk Getsewoud werden bezoekers zaterdag ‘opgeschrikt’ door figuren in witte pakken die een mysterieuze kunstzinnige protestmars hielden tegen de coronamaatregelen.

De Witte Pakken Marsen zijn geïnspireerd op een eerdere actie in de Zwitserse hoofdstad Bern waar een artistieke protestgroep genaamd Guerilla Mask Force Bern eenzelfde actie uitvoerde.

De deelnemers waren gekleed in witte pakken met witte maskers. Om de bovenarm een zwarte rouwband met een wit kruis erop. Het gaat om een ludieke protestactie tegen de disproportionele corona maatregelen. Op de beat van voetstappen werden deze marsen door speakers begeleid waaruit een vrouwelijke robotstem schalde frasen als ‘Zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar’, ‘Mondkapjesplicht een leven lang’, ‘Vaccinatie-tegenstanders hun rechten ontnemen’, ‘Lichaamscontact veroorzaakt leed’ en ‘Wees altijd gehoorzaam’. 

Ondanks de lockdown waren tal van bezoekers aan het Händelplein toeschouwer het schouwspel. Op Facebook schieten de reacties van links naar rechts. Zo heeft de een bewondering voor de actie en roept de ander zijn afschuw erover af. 

Het onduidelijk welke groep achter de actie in Nieuw-Vennep zit en waarom er voor Nieuw-Vennep is gekozen.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie