Afbeelding
Ton Dijkstra

Bijna 8000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd in Kennemerland

5 februari 2021 om 19:00 Corona

KENNEMERLAND GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels bijna 8.000 ouderen en zorgprofessionals gevaccineerd. Daarmee is het totaal aantal toegediende vaccins bijna verdubbeld ten opzichte van afgelopen week. Er zijn nu 2245 ouderen gevaccineerd en 5714 zorgprofessionals.

Het aantal beschikbare vaccins is deze week toegenomen, waardoor er meer gevaccineerd is dan oorspronkelijk gepland. De komende weken blijft GGD Kennemerland opschalen om zoveel mogelijk inwoners te vaccineren op een efficiënte wijze. Deze week wordt gestart met het vaccineren van 80-plussers. Zij ontvangen een uitnodiging van het RIVM.

STORING Gisterochtend ontstonden er door een landelijke storing lange wachtrijen op de vaccinatielocatie bij Schiphol. Hoewel er is bijgestuurd en extra personeel is ingezet, kon niet worden voorkomen dat er lange wachtrijen ontstonden. Mensen die gedupeerd zijn door dit incident, ontvingen vandaag een persoonlijk bericht van de Directeur Publieke Gezondheid in hun brievenbus. Vandaag was de vaccinatielocatie weer open en is de doorlooptijd volgens de GGD sterk teruggelopen. Het proces van binnenkomst tot wachttijd na de vaccinatie duurt gemiddeld 11 minuten. 

Deze week (28 januari tot en met 3 februari) zijn er 12.123 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van afgelopen week. Daarvan waren 560 (4,7 procent) uitslagen positief, een daling ten opzichte van afgelopen week.

SNEEUW GGD Kennemerland bereidt zich voor op sneeuwval en winterweer dit weekend. Zowel de vaccinatielocatie als de teststraten zijn wel gewoon geopend. Op alle locaties zijn sneeuwruimers aanwezig en wordt de hele dag door gestrooid. Daarnaast zijn extra maatregelen genomen als het gaat om bijvoorbeeld verwarming. De teststraten zijn hebben wel aangepaste openingstijden. De testlocatie in Vijfhuizen is op zaterdag en zondag tot 12.00 uur geopend, de testlocatie in Haarlem op zaterdag tot 15.30 en op zondag tot 13.00 uur. De testlocatie bij Schiphol is geopend volgens de normale tijden.

Mensen die vanwege te verwachte weersomstandigheden liever niet komen, kunnen hun afspraak verzetten. Mocht het door omstandigheden niet direct lukken een afspraak te verplaatsen, kan dat ook op een later moment.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie