Afbeelding
Christiaan de Groot | pr

Teststraten en vaccinatielocatie GGD morgen weer open

7 februari 2021 om 19:32 Corona

REGIO Het KNMI heeft voor maandag 8 februari code oranje afgegeven. GGD Kennemerland sluit haar teststraten en vaccinatielocatie op Schiphol alleen bij code rood en is morgen dus weer gewoon geopend. Uit voorzorg en in lijn met het advies van Rijkswaterstaat gaat de vaccinatielocatie bij Schiphol echter pas open om 11.00 uur in plaats van 9.00 uur. De locaties blijven in de avond twee uur langer open.

Mensen met een afspraak tussen 9.00 en 11.00 worden telefonisch benaderd om de afspraak te verplaatsen naar een later tijdstip. Als dit niet mogelijk is, krijgen zij de mogelijkheid om zich op een andere dag te laten vaccineren.

De testlocatie bij Schiphol is open van 11.00 tot 18.00. De teststraat in Haarlem is geopend van 9.30 tot 14.00 en de teststraat in Vijfhuizen van 8.30 tot 14.00. GGD Kennemerland heeft contact opgenomen met inwoners die een afspraak hadden buiten deze tijden. Alle afspraken zijn inmiddels verplaatst.

GGD Kennemerland kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak voor komende maandag, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan, wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten.

Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op verplicht voelen de straat op te gaan.

Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van inwoners en werknemers gegarandeerd is. De GGD zet op alle locaties extra personeel in om de sneeuw weg te halen, te strooien tegen gladheid en het verkeer in goede banen te leiden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie