Afbeelding
Eric Hoenson

Vaccinatie- en testlocaties maandagochtend dicht wegens weeralarm

14 februari 2021 om 19:52 Corona

REGIO De GGD sluit maandagochtend de vaccinatie- en testlocaties vanwege een weeralarm dat is afgegeven door het KNMI. De GGD GHOR bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws.

Mensen die een vaccinatieafspraak hebben die als gevolg hiervan niet kan doorgaan, kunnen een nieuwe afspraak maken. De GGD GHOR adviseert mensen om maandag de websites van de regionale GGD te raadplegen voor actuele informatie.

Het KNMI gaf zondag code rood wegens verwachte gladheid door ijzel. Vanaf 3.00 uur geldt code rood in Noord- en Zuid-Holland en Zeeland.

De wegen worden spekglad omdat het vanaf 03.00 uur gaat regenen. Omdat de temperatuur aan de grond onder het vriespunt ligt, zal de regen bevriezen, aldus een woordvoerster.

Volgens het weerinstituut is de kans op gladheid vooral aanwezig op lokale wegen. Er is sprake van een grote kans op overlast en letsel door de gladheid. Ook is de kans groot dat het openbaar vervoer ontregeld wordt. “Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is”, aldus het KNMI.

De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend van het zuidwesten naar het noordoosten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie