Schiphol tijdens Corona
Schiphol tijdens Corona Jan Aukes

Miljoenste zelftest uitgedeeld op Schiphol

11 september 2021 om 18:14 Corona

SCHIPHOL Op Luchthaven Schiphol is deze week de miljoenste zelftest uitgedeeld. Dagelijks deelt GGD Kennemerland ruim 30.000 zelftesten uit op de luchthaven. Aankomende reizigers op Schiphol ontvangen sinds woensdag 14 juli een gratis COVID-19 zelftest. Op deze manier kunnen zij massaal op een laagdrempelige manier getest worden. Medewerkers van GGD Kennemerland delen deze uit op verschillende punten na aankomst. Zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en worden gebruikt om besmettingen eerder op te sporen.

De zelftesten worden uitgedeeld vlak voor de bagage reclaim, op een punt waar alle reizigers langskomen. Bij een aantal vluchten staat GGD Kennemerland direct bij de gate om zelftests uit te delen. Ten slotte wordt er bij de aankomsthallen een extra balie ingericht waar reizigers een test kunnen halen.

Mensen nemen de zelftest thuis af. Wanneer de uitslag positief is, is het belangrijk dat zij de uitslag laten bevestigen bij de GGD. Een zelftest is namelijk minder betrouwbaar dan de test op de GGD-testlocatie. Hierdoor is er kans dat de positieve uitslag vals alarm is. Wie positief test, houdt zich aan de geldende maatregelen. Dit voorkomt verdere verspreiding van het Coronavirus zo goed mogelijk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie