Afbeelding
pr

Burgemeester Schuurmans: echtpaar kwam in opstand

Corona

HAARLEMMERMEER (ANP) Het Spaanse stel dat uit een vliegtuig werd gehaald omdat de vrouw na een vlucht vanuit Zuid-Afrika positief was getest, heeft zich van het begin af aan al tegen de quarantaine verzet. Dat zei burgemeester Marianne Schuurmans maandag voorafgaand aan het Veiligheidsberaad.

Volgens haar kwamen de man en vrouw gelijk al in opstand, ‘maar onze regels gelden’. “Zij gaven aan dat zij zich daarbij niet wilden neerleggen. Wij hebben ze verzocht dat toch alsjeblieft wel te doen.” Omdat zij een gevaar voor de volksgezondheid vormden, legde de burgemeester hun een beschikking op. Inmiddels zit het paar in isolatie in een ziekenhuis in Groningen.

In een interview bij RTL Nieuws zegt de vrouw dat ze helemaal niet zijn ontsnapt. Volgens de vrouw waren haar de regels niet duidelijk en wist ze niet dat ze fout zaten. Schuurmans geeft aan dat ze de lezing van de Spanjaarden nog heeft gecontroleerd bij de Koninklijk Marechausse en de GGD, maar dat die niets in het verhaal van de Spanjaarden “herkennen”.

Het Veiligheidsberaad waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s bijeenkomen, vergaderen maandag opnieuw fysiek in Utrecht. Op de agenda staan onder meer het reizen en de quarantaineplicht voor mensen die zijn besmet met de nieuwe coronavariant uit Zuid-Afrika.

advertentie
advertentie