Afbeelding
Pr

Rico stelt zich graag zelf voor

28 februari 2024 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Dit is Rico, vernoemd naar de enige echte Rico Verhoeven. De poes is lang niet zo’n vechtersbaas als hij, maar dat schrammetje op zijn neus komt toch echt door een petspartij. “Ik heb enige tijd als ongeholpen kater mijn territorium moeten verdedigen op straat. Nu ben ik gecastreerd maar het duurt nog even voordat alle testosteron uit mijn lichaam is.”

Fan van andere katten is Rico nog niet zo en daarom is hij graag de enige kat in huis.?Naar mensen toe is hij ontzettend lief en rustig. “Zonder mezelf te erg op te dringen ben ik leuk aanwezig en laat ik graag merken dat ik even gekriebeld wil worden.?Ik ben nog steeds erg nieuwsgierig naar de buitenwereld.”

Met genoeg ruimte in huis om zijn eigen ding te doen en een plekje bij het raam, vermaak Rico zichzelf wel totdat hij weer naar buiten mag. Ook vindt hij het heerlijk om de hoogte op te zoeken dus een hoge paal met ligplek is wel iets voor hem.?

”Hoe ik zal reageren op kleine kinderen weet ik nog niet, maar met de leeftijd 12 jaar en ouder kan ik echt wel hoor. Ik ben heel rustig en voorzichtig.?Wil je meemaken hoe lief ik kan zijn? Ik hoop dat ik je heb kunnen overhalen om mij te komen ontmoeten, tot snel.”

Reageren kan per mail naar sdo@dierenbescherming.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie