Afbeelding
Dierenasiel Haarlemmermeer

Frankie zoekt een gezellig huis

22 oktober 2019 om 19:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Deze knappe kop genaamd Frankie zoekt een nieuw huisje waar het alleen thuis zijn rustig verder uitgebouwd kan worden. Deze charmante jongeman van bijna een jaar oud vindt alleen thuis zijn namelijk echt niet gezellig en dat is dan ook de reden dat hij bij het asiel is afgestaan. Maar op zijn jonge leeftijd kan hij zeker nog een hoop leren.
Het liefst is Frankie in de buurt van zijn mensen. Hij is dan ook een grote knuffelkont als hij je eenmaal kent. In het begin vindt hij nieuwe mensen nog wel spannend en is hij wat onzeker. Met een rustige benadering en geduld leert hij hier in de opvang dat al die mensen eigenlijk hartstikke gezellig zijn en heel veel knuffels te geven hebben en je ze best kunt vertrouwen.
Bij zijn vorige huisje heeft Frankie al een basiscursus gevolgd, hij kent dan ook de basiscommando's en was in zijn vorige huis bezig met het netjes leren lopen aan de lijn. Dit kan hij al heel goed, maar wanneer het erg druk om hem heen is kan hij zijn enthousiasme soms niet inhouden en wil hij nog wel eens trekken. Hij vindt het ook heerlijk om buiten te gaan wandelen en kan dan lekker zijn energie kwijt, lang leve de lol, zodat hij thuis lekker op zijn plek neer kan ploffen. Tenminste… als zijn baas in de buurt is, want als je weggaat vindt Frankie dat echt niet leuk en dit uit hij door te piepen en blaffen. In de dierenopvang zijn ze met Frankie begonnen met een benchtraining, waarbij hij af en toe momenten alleen in een kamer in de bench verblijft. Dit is rustig opgebouwd en Frankie doet dit hartstikke goed, maar in een nieuw huis is het wel belangrijk dat dit verder wordt uitgebouwd op een rustig tempo. Voor Frankie zijn ze dus op zoek naar een huis waar hij, zeker in het begin, niet zo vaak
alleen thuis hoeft te zijn.
In zijn vorige huis woonde Frankie met een andere hond in huis en dit ging goed. Met andere honden kan hij nog wel eens wisselend reageren bijvoorbeeld als er een balletje in het spel is. Ook wil hij heel graag spelen met andere honden, maar is dan wel erg lomp druk en onhandig. Dit vinden niet alle andere honden even leuk, maar dat snapt hij nog niet. Terwijl hij zelf zo druk is houdt hij dan weer niet van drukke jonge kinderen, die zijn namelijk een beetje onvoorspelbaar voor hem. Als ze wat ouder zijn dan vindt hij het wel goed.
Bent u veel thuis om deze jonge vent de tijd te geven om verder te leren. En heeft u ervaring met het ras dan bent u vast gevallen voor zijn mooie koppie, dat kan niet anders. Stuur dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van uw thuissituatie en wellicht kan er dan een afspraak gemaakt worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie