Afbeelding
Eigen foto

Kyomi zoekt baasje met andere kat

23 januari 2021 om 10:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Kyomi heeft het bij haar vorige eigenaren niet altijd even makkelijk gemaakt. Zij hebben Kyomi overgenomen omdat ze de andere kat het huis uit had gejaagd en deze niet meer terug dorst te komen. “Echter eenmaal bij de huidige oude eigenaren te zijn geaard begon Kyomi gedrag te vertonen wat als mogelijk spel-agressie - frustratie - bestempeld kan worden”, aldus de medewerker van SDO.  ”Zij kon wanneer ze in rust verkeerde en benaderd werd door haar eigenaren ineens uithalen. Dit gebeurde zodanig vaak dat de eigenaren helaas hebben moeten besluiten een ander huisje te gaan zoeken voor Kyomi.”

In het asiel zien ze dat Kyomi graag een andere kat om zich heen heeft. Dit moet er alleen wel eentje zijn die haar nog wat lompe gedrag aankan en haar kan leren hoe ze weer als kat moet spelen. “Dit snapt ze nog niet helemaal. Wij denken dat als zij lekker kan spelen met een andere kat, zij in haar gedrag naar mensen rustiger gaat worden.”

“Wij zijn dan voor haar ook op zoek naar een huisje waar al een sociale kat aanwezig of naar mensen die 2 katten zoeken en dan gaan we hier een maatje voor haar zoeken. Kyomi is graag buiten en zoekt dan ook een huis met tuin. Honden vindt ze maar niks en door haar spelagressie plaatsen we haar ook niet bij kinderen.”

Zij is op zoek naar mensen, die haar gedrag kunnen lezen en willen helpen haar weer een beetje op te voeden. “??Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie