Afbeelding
Archief

Politie stelt waarschuwing bij: ‘vooralsnog geen sprake van hondenhater’ in regio Groenendaalse Bos

22 januari 2021 om 16:07 Dieren

HEEMSTEDE Eerder deze week waarschuwde de politie van Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort voor mogelijk vergiftigd eten wat op diverse plekken in onder andere Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort zou liggen. Die waarschuwing blijkt nu overbodig. De politie deed onderzoek naar de kwestie en zegt nu in een bericht op Facebook dat er ‘vooralsnog geen sprake is van een hondenhater’.

De politie meldt: “Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan en hieruit is gebleken dat één hond helaas overleden is als gevolg van mogelijk gif. De andere hond die ook met vergiftigingsverschijnselen was opgenomen betreft ook een hond van deze eigenaar. Onbekend is waar dit mogelijke gif vandaan kwam en wat voor gif dit geweest is.” 

De tweede melding die de politie binnen kreeg, bleek loos alarm. De politie: “Ook hebben we een tweede melding binnengekregen van een eigenaresse die aangaf dat haar hond ook vergiftigingsverschijnselen vertoonde. Deze hond had vogelvoer met daarin rozijnen en hennepzaad gegeten op eigen terrein. Dit is giftig voor honden.”

Van een hondenhater is dus vooralsnog niets gebleken, aldus de politie. Goed nieuws dus! De politie verwijst mensen door naar hun eigen dierenarts als zij vermoeden dat hun dier ziek is. Dierenartsen stellen de politie op de hoogte indien zij vermoeden dat er sprake is van een strafbaar feit.


Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie