Afbeelding
Eigen foto

Bo zoekt een warm thuis

3 april 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Deze knappe, verlegen kerel heet Bo. Hij is tijdens een Trap, Neuter, Return (TNR) gevangen en bij SDO in het asiel terecht gekomen.

“Toen Bo bij ons binnen kwam, was hij echt onwijs bang voor mensen”, vertelt de medewerkster van SDO. “Zo bang dat hij vluchten als enige optie zag. Het maakte niet uit wat er in de weg stond, was er ergens een mogelijkheid tot ontsnappen? Dan ging Bo daar compleet voor. Agressief is Bo absoluut nooit geweest. Maar wel echt heel angstig dus.”

Langzamerhand begint Bo te wennen aan de aanwezigheid van de medewerkster van het dierenasiel. In de ruimte waar zij lopen maar ook in zijn verblijf zelf. Met de dag wordt Bo rustiger en hierdoor dus ook plaatsbaar.

“Bo is binnengekomen samen met 4 andere TNR katten, waarvan er twee na volhouden echt hele lieve knuffel katten zijn geworden. Alleen daarom al denken wij dat iemand met ervaring, Bo zeker verder kan helpen in zijn hele socialisatie.”

“Wij zoeken voor Bo dan ook een huis waar hij zichzelf mag zijn, tot rust mag komen en niet onder druk gezet hoeft te worden. Ervaring met bange katten en eventueel ook in kattengedrag zou daarom heel fijn zijn voor Bo. In zijn toekomstige huis zal Bo uiteindelijk wel graag naar buiten gaan, een tuin is dus een vereiste.”

De medewerkers van het dierenasiel denken dat Bo veel baat kan hebben aan een andere sociale kat in huis. Dit zou namelijk een fantastische leermeester voor Bo kunnen zijn.

“Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie