Afbeelding
Eigen foto

Gebroeders Scar en Tigra zoeken baasje

Dieren

HAARLEMMERMEER Deze prachtige grote jongens, Scar en Tigra, zijn bijna 4 jaar oud. Ze zijn geboren op een erf en hebben hun hele leven daar gewoond en dat terrein ‘bewaakt’. Helaas was de situatie daar niet meer optimaal daar zij beide niet werden getolereerd door de andere honden op het terrein. Hierdoor zijn zij bij SDO in de opvang terecht gekomen. 

“Scar heeft voor zijn verblijf bij ons een aanvaring gehad met een andere hond”, legt een medewerkster van SDO uit. “Hij lag daarvan behoorlijk in de kreukels met zijn verwondingen. Deze verwondingen zijn bij ons behandeld en zijn nu inmiddels goed genezen.”

Scar en Tigra zijn echt twee broers, samen spelen, samen slapen maar ook zo af en toe wat gemopper naar elkaar toe. “Lief en leed hebben ze al die jaren met elkaar gedeeld en dat willen wij ook graag zo houden voor ze. Ze kunnen dan ook echt niet zonder elkaar. Deze heren zijn samen een bijzonder stel.”

Buiten wandelen kan soms nog wel een uitdaging zijn met deze twee kerels. Eenmaal buiten kunnen zij best prima en relaxed mee wandelen, totdat er een andere hond in het vizier komt. “Tigra kan daar behoorlijk op fixeren en zal laten horen dat hij die hond ziet lopen. Scar reageert dan weer op Tigra en zo wordt de wandeling gelijk een stuk minder relaxed. Hier moet dus zeker nog aan gewerkt worden indien gewenst.”

Voor mensen zijn Scar en Tigra beide hartstikke vriendelijk, ze houden dan ook enorm van aandacht en komen graag een knuffel halen. Maar het zijn toch ook twee zelfstandige honden, die graag hun eigen ding doen. Zoals zij dit altijd gewend waren op hun eigen terrein. “Wij zien deze twee mannen dan ook niet in een rijtjeshuis wonen. Wij zoeken voor Scar en Tigra een vrij specifieke plek, bijvoorbeeld een boerderij/erf. Iets waar zij gewoon zichzelf mogen zijn en het gevoel mogen hebben de boel kunnen te kunnen bewaken. Het gevoel ja, want eigenlijk zijn deze heren niet de meeste beste en serieuze erfbewakers, in deze moeten ze het enkel hebben van hun indruk en niet van hun aard. Naast hun eigen weg volgen willen deze heren toch ook de nodige aandacht krijgen en waar mogelijk lekker binnen (of buiten als ze dat willen) in een mand kunnen liggen als de dag erop zit. Scar en Tigra worden niet geplaatst in een huishouden met andere honden en of katten.”

“Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie en wat u te bieden heeft.”

advertentie
advertentie