Afbeelding
Eigen foto

Maak kennis met ‘oma’ Django en haar kleindochter Rheba

6 juni 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Samen met de zusjes van Rheba zijn zij bij het dierenasiel afgestaan. Helaas kon hun eigenaar door omstandigheden niet meer voor ze zorgen. De andere twee zijn ondertussen al geplaatst. Maar helaas heeft zich nog niemand gevonden voor dit fantastische duo gemeld.

“Django en Rheba zijn echt twee ontzettende lieve poezen, houden onwijs van aandacht en komen dan ook graag bij je zitten, liggen, knuffelen en spelen”, vertelt de medewerkster van SDO. “En dit alles doen zij dan ook graag samen, echte partners in crime. De dames zijn heel erg gek op elkaar; ze slapen samen, wassen elkaar en spelen zo leuk met elkaar. Daarom zoeken wij dan ook echt een huis waar beide dames welkom zijn.”

SDO zoekt een huis waar geen andere katten of honden wonen. Django en Rheba willen graag het paleis voor hun alleen. In dit nieuwe huis zouden zij graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te kunnen gaan. Ze vinden het heerlijk om lekker buiten in het zonnetje te relaxen.

“Rheba, de grijze poes is duidelijk in wat zij wel en niet wilt. Als het haar teveel wordt, laat zij dit dan ook echt wel weten. Echt een dame met pit! Maar zeker wel eerlijk. Ze knuffelt graag maar heeft er geen behoefte aan om continue opgetild te worden. Geen polonaise aan mijn lijf.”

“En dan Django natuurlijk, zoals jullie wel kunnen zien heeft Django een bijzonder koppie. Of vooral een bijzondere lip. Toen zij bij ons binnen werd gebracht, bleek het dat zij een flinke ontsteking had in haar bovenlip in combinatie met een allergische reactie. Door de druk op haar lip is deze gaan splijten en heeft zij nu zo een bijzonder bekkie. De aandoening aan haar lip wordt ook wel een eosinofiel granuloom genoemd. Dit kan dus ontstaan door bijvoorbeeld een allergie en kan ook zomaar weer verdwijnen. In de slechtste gevallen kan dit zich ook ontwikkelen in een kwaadaardige tumor. De kans hierop is erg klein, maar wij willen dit natuurlijk wel netjes vermelden. Django krijgt voor haar (huid)allergie speciaal voer, de Anallergenic van Royal Canin. Rheba eet hier ook van mee. Daarnaast krijgt Django op dit moment nog welke 3 weken een injectie tegen de jeuk. En nu gaat het echt zo onwijs goed dat wij een nieuw huisje voor haar en haar kleindochter mogen zoeken.”

Best een hoop informatie, maar deze twee dames zijn het dubbel en dwars waard, “Ziet u het zitten om Django en Rheba een nieuw huis te bieden? Heeft u geen problemen met de medische situatie van Django en bent u zich er bewust van dat hier extra kosten door bijkomen? Neem dan contact op met SDO via sdo@dierenbescherming.nl.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie