Afbeelding
Eigen foto

Lieve senior Emmy

18 augustus 2021 om 14:00 Dieren

Zoals vele andere katten bij SDO, is Emmy als vondeling terecht gekomen in de opvang. Helaas heeft er zich nooit geen eigenaar voor haar gemeld. “Onbegrijpelijk, want ze is zo een onwijs lief dametje”, vertelt een medewerkster van SDO. “Emmy kwam bij ons binnen in slechte gezondheid. Ze was wat uitgedroogd en zat onder de kale plekken en wonden, helaas een vlooienallergie.”

Gelukkig heeft zij de nodige zorg gehad hiervoor en ziet haar huid en vacht er alweer veel beter uit. “Als er iemand van aandacht en knuffelen houdt, is het Emmy wel. Ze kan er echt geen genoeg van krijgen. Ze zal er alles aan doen om maar bij je te kunnen zijn en geaaid te worden door je. Ze duwt rustig met haar koppie tegen je aan om even duidelijk te maken dat ze aandacht wilt van je. Een echte knuffelkont dus.”

Doordat Emmy een heftige vlooienallergie had, is het belangrijk dat zij netjes elke maand haar pipetje tegen vlooien krijgt. Het kan mogelijk zijn dat zij de aankomende tijd ook nog wel eens een injectie tegen de jeuk moet krijgen, totdat haar huid weer helemaal herstelt is. “U moet het dus niet vervelend vinden om zo af en toe eens naar de dierenarts te rijden. Wij zoeken voor Emmy een huishouden waar zij alle aandacht krijgt. Waar zij lekker op schoot mag liggen en er vaak wel altijd iemand thuis is voor haar. Naar buiten gaan hoeft voor Emmy niet perse. Een appartement met een afgezet balkon zou voor haar ook meer dan voldoende zijn.”

“Heeft u na het lezen van Emmy haar verhaal het idee dat u dat perfecte huisje voor haar heeft. Neem dan gauw contact met ons op via sdo@dierenbescherming.nl. Graag met wat informatie over uw thuissituatie, gezinssamenstelling en eventuele andere huisdieren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie