Afbeelding
PR

Blinddate bemiddeling voor ‘Mysterie dog’ Frenkie

15 september 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Kennismaken met een potentiële nieuwe hond is al spannend genoeg. Nog spannender om af te gaan op enkel een profiel zonder een ‘smoelenboek’. “Toch dagen wij u in deze uit”, begint de medewerkster van SDO. “Wie spelt er ipv een rode roos een lekkere kluif op zijn borst voor de ontmoeting met Frenkie?” Hier is de knappe kerel Frenkie. Hij is een grote kruising (vermoedelijk gekruist met Kaukasische herder) van 4 jaar oud. Frenkie is bij SDO binnen gekomen wegens verwaarlozing en helaas bij ons terug in de opvang gekomen. Frenkie heeft in zijn laatste huishouden laten horen dat hij in een dergelijke omgeving niet alleen kon zijn. Om die reden is het profiel voor een volgende eigenaar aangepast.

“Wij leren Frenkie steeds beter kennen”, aldus de medewerkster van SDO. “Mede met behulp van de gegevens van de laatste eigenaar. Wat wij hier van hem zien is dat hij rustig van karakter is en dat hij de wereld wat spannend vindt. Nieuwe situaties wilt hij het liefst even van een afstand bekijken. Ook bij nieuwe mensen kan hij wat afwachtend zijn. En vindt het daarom spannend om snel benaderd te worden door vreemde mensen.” 

Indien je eenmaal in zijn hart zit, komt er een ware knuffelkont naar boven. Het liefst kruipt hij dan in je en blijft hij lekker bij je kroelen.

“Vanwege Frenkie zijn voorzichtige aard naar nieuwe mensen plaatsen wij Frenkie eventueel enkel uit in een huishouden met kinderen vanaf 16 jaar.”

Frenkie is selectief naar andere honden. Hij heeft ze liever niet. Zijn eigen mensen zijn daarentegen zijn hele leven, daar leeft hij voor. “Wij plaatsen Frenkie dan ook niet uit in een huishouden met andere honden of een zeer hond rijke omgeving. Mede door deze eigenschap en het feit dat Frenkie zich vocaal kan uiten bij afwezigheid plaatsen wij Frenkie graag in een ruime buitenomgeving waar vrij geleefd kan worden. Wij denken hierbij aan een vrijstaand woonhuis met terrein of grote tuin. Frenkie zal zich bij uw afwezigheid namelijk geregeld laten horen.”

Frenkie is wel gewend samen te leven met katten. Uiteraard moet Frenkie in een nieuw huishouden opnieuw geïntroduceerd worden met nieuwe katten in zijn leven. Katten die honden gewend zijn genieten de voorkeur.

“Vanwege het feit dat Frenkie niet graag alleen is en dat dat in het verleden voor overlast gezorgd heeft zijn wij voor Frenkie opzoek naar een huishouden zonder werkdruk waarbij er veel tijd is om het alleen thuis blijven in alle redelijkheid opnieuw aan te leren op het tempo dat Frenkie hierbij nodig heeft.”

“Bent u gevallen voor deze knappe kerel? Denkt u bij te kunnen dragen aan wat basis vaardigheden en ontwikkeling op positieve en rustige wijze? Dan ontvangen wij graag een mail via sdo@dierenbescherming.nl waarom u Frenkie wilt ontmoeten, meld daarin duidelijk uw woon-/werksituatie en wellicht ziet u snel met welke schoonheid u hier te maken heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie