Afbeelding
PR

Toby zoek ‘opnieuw’ baasje

6 oktober 2021 om 16:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Wie kent hem nog? Toby is terug in de opvang. Toby is helaas retour asiel gekomen omdat zijn aanwezige problematiek tot groot verdriet toch te complex was voor zijn eigenaren. “Om die reden hebben wij een nieuw gewenst eigenarenprofiel voor Toby in gedachten”, vertelt de medewerkster van SDO. “Gaat u met ons het volgende rijtje af om te checken of u bij onze vrolijke Toby past?”

- U woont in een vrije omgeving (geen drukke stad en/of appartement).
- U heeft geen kleine (of inwonende) kinderen.
- Het liefst bent u een 1-koppig huishouden.
- U heeft ervaring met buitenlandse honden (welke angsten en/ of resource guarding bezitten)
- U heeft kennis van lichaamstaal en gedrag van honden.
- U bent graag lichamelijk actief/ sportief.
- U gaat net zo graag als Toby naar een hondenschool!
- U bent bereid meerdere keren onze opvang te bezoeken voor kennismaking.

“Het is nogal een lijstje he? Toch is het belangrijk dat u zich in het bovenstaande profiel herkent voordat u denkt “Dit is hem!”. De foto’s van Toby spreken namelijk geen boekdelen. U ziet op de foto’s een vrolijk ventje met open uitstraling. Dit is dan ook zeker de kant van Toby waarmee hij iedereen om zijn pootjes windt. Speels, uitdagend en rete enthousiast bij het ondernemen van wat actie. Fietsen, hardlopen, spelletjes, noem het op en Toby staat daarbij vooraan! U begrijpt dat Toby een eigenaar vraagt die hem op een sportieve en actieve dag goed bij kan houden.” 

Toby heeft ook een angstige impulsieve kant. Een kant van Toby welke in het begin vooral geaccepteerd en gemanaged moet worden om in de toekomst hierin nog eer te kunnen behalen. Het allerbelangrijkste voor Toby is hierbij een eigenaar te treffen die Toby in alle rust een vertrouwd gevoel kan geven waardoor Toby niet het gevoel heeft te moeten vervallen in zijn resource guarding. 

“Waar je in het begin nog niet kan spreken van een verbonden verhouding tussen hond en eigenaar is het van groots belang enkele regels in en rondom huis op te stellen om deze vervolgens strikt na te leven. Uiteraard zijn wij als opvang bereid hierin te begeleiden in de start. In de opvang zijn wij een training gestart om Toby zich in bepaalde situaties meer op zijn gemak te laten voelen. Wellicht zal u begrijpen dat door bovengenoemd gedrag het belangrijk is enige kennis van de hondentaal te bezitten.” 

“Omdat Toby erg gevoelig is voor vele drukke prikkels om hem heen plaatsen wij Toby niet in een drukke woonwijk/appartement in een kind- en hond rijke omgeving met vele gangbare fietspaden. Toby kan door het welbekende fenomeen triggerstacking (overkill aan voorbijkomende prikkels) uitvalgedrag laten zien. Om het leven voor Toby gemakkelijker te maken zijn we deze keer dus opzoek naar een omgeving waar omgevingsprikkels hem weinig zullen beïnvloeden.”

Toby vind sommige honden een prettig gezelschap om mee samen te zijn. “Om die reden sluiten wij een plaatsing bij een zeer stabiele teef niet uit.”

Herkent u zich in het bovenstaande profiel. Ziet u naast een vrolijke noot ook een uitdaging in Toby zijn onzekere kijk op het leven? Denkt u dat u Toby kunt nemen zoals hij is? En wilt u Toby op een positieve manier en op zijn tempo nog vele leuke nieuwe dingen leren? “Dan ontvangen wij graag van u een email via sdo@dierenbescherming.nl met daarin uw woon/werk situatie en ervaring. Wie weet ontmoet u Toby dan snel!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie