Afbeelding
PR

Vondeling Jan zoekt huis

27 oktober 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Lieve Jan is als vondeling bij de opvang terechtgekomen. Zoals helaas bij veel van zogenaamde zwervertjes, heeft er zich nooit een eigenaar gemeld. “Onbegrijpelijk, Jan is namelijk een bijzonder lieve kater die het heerlijk vindt om uitgebreid met je te knuffelen en kroelen”, aldus een medewerkster van SDO. “En zoals een echte kat laat hij ook weer weten als hij er genoeg van heeft. Wij houden wel van zijn eerlijkheid.”

Zodra je de ruimte binnen komt bij Jan, komt hij graag even een praatje met je maken. Hij is een ontzettende kletskous en is graag in je buurt. Hoe gezellig is dat?

“Jan is op zoek naar een rustig huishouden. Hij wil zijn huis liever niet delen met hele kleine kindjes. Die zijn te onvoorspelbaar voor hem. Hoe Jan op honden reageert is ons niet bekend. Wel denken wij dat Jan zijn huis zou kunnen gaan delen met een andere vriendelijke, sociale poes.”

“Hier in het asiel zijn wij er achter gekomen dat Jan last heeft van blaasgruis. Maar gelukkig is dit makkelijk op te lossen met de juiste voeding. Wel is het belangrijk dat hij dit voer blijft krijgen, anders krijgt hij weer last van zijn blaas. En dat willen wij natuurlijk niet.”

Bij Jan zijn toekomstige huis zou hij graag de mogelijkheid krijgen om lekker naar buiten te gaan. In de opvang ligt hij namelijk ook uren lang in het buitenverblijf te zonnen, of juist de regen te aanschouwen. Dit natuurlijk wel vanuit zijn veilige en droge schuilplek.

“Ziet u het zitten om deze knappe vent een nieuw huis te geven? Neem dan contact met ons op via sdo@dierenbescherming.nl. Graag met wat informatie over uw thuissituatie, gezinssamenstelling en eventuele andere huisdieren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie