Afbeelding
Eigen foto

Libby, een knappe dame op leeftijd, zoekt baasje

24 november 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Maak kennis met de prachtige Libby, een lieve Rottweiler teef die door medische redenen van haar vorige eigenaar bij in het asiel terecht gekomen is. Libby is een lieve dame van 10 jaar oud, al zou je dat misschien niet zeggen. Ze ziet er toch nog hartstikke goed uit voor haar leeftijd.

“Libby heeft haar hele leven doorgebracht op een terrein, waar zij lekker vrij kon rondlopen”, vertelt een medewerkster van SDO. “Dit is dan ook het enige wat zij gewend is. Daarom zoeken wij voor haar een soortgelijk huisje, zodat ze lekker kan blijven doen waar ze goed in is: het terrein bewaken. Hierin is ze helemaal op haar gemak en over het algemeen lekker rustig. Ze rust dan het liefste uit op een warm kussen, waar ze aan het eind van haar ‘werkdag’, zonder deze te slopen, enorm van zal genieten.”

Met soortgenoten deelt ze haar omgeving niet graag, om die reden plaatst SDO haar niet in een huishouden met andere honden. “Vanwege Libby haar gezonde bezittingsdrang op speelgoed zullen wij haar niet uitplaatsen in een huishouden met kinderen. In de opvang leert Libby hoe zij met een gerust hart haar bal kan en mag los laten. Inmiddels pakt zij de omruil-spelletjes goed op. Een eigenaar die op een rustige manier hiermee weet om te gaan geniet onze voorkeur.”

“Omdat Libby al wat ouder is geven wij haar speciaal voer voor haar gewrichten: Hills j/d Joint Care. Bovendien geven we haar wat pijnstilling, want ja, ouderdom komt met gebreken. Hier kan ze prima op functioneren en in principe hoeft ze hier ook niet voor behandeld te worden. Eigenlijk is Libby dus nog een fitte dame, die nog hartstikke veel te bieden heeft. Libby verdient het niet om haar pensioenjaren in het asiel door te brengen, dus we hopen haar gouden mandje gauw te vinden.”

Heeft u nog een plekje vrij op uw terrein zonder andere dieren, waar Libby haar oude dag kan doorbrengen? Bent u de persoon die haar kan bieden wat zij nodig heeft? “Mail ons dan direct met uw woon- en werksituatie en motivatie. U kunt dit sturen naar sdo@dierenbescherming.nl. Wij kijken ernaar uit om u voor te stellen aan deze lieve dame.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie