Afbeelding
Eigen foto

Gevoelige en ontzettend lieve Lyka zoekt baasje

22 december 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Lyka is een gevoelige hond, die niet altijd de juiste socialisatie en begeleiding heeft gehad in het verleden. Hierdoor is zij niet geschikt voor een beginnende hondeneigenaar in een gewone woonwijk. “Wij hebben Lyka leren kennen als een hond die ontzettend lief is naar mensen en voornamelijk ook naar kinderen”, vertelt een medewerkster van SDO. “Daarnaast zien we dat Lyka goed te trainen is wanneer dit op een positieve en rustige manier wordt opgepakt.”

“Zoals eerder al genoemd hebben, zoeken we voor Lyka een grote omheinde tuin of erf, waarop zij de hele dag naar hartenlust kan rondscharrelen. Daarbij is het belangrijk dat er leuke activiteiten met haar ondernomen worden in de vorm van hersenwerk en basis gehoorzaamheidstraining. Neuswerk in een amateuristisch jasje zien wij Lyka ook wel beheersen in de toekomst. Ja, deze dame heeft een echt werkershart en staat te popelen haar energie kwijt te kunnen in de hiervoor genoemde activiteiten. Daarnaast zal zij door deze voldoening hier ook haar ontspanning in vinden.”

Vier keer per dag wandelen om haar energie kwijt te kunnen is voor Lyka geen oplossing, aangezien zij veel moeite heeft met  andere honden en voorbijkomende prikkels. Zij ervaart dat als zeer stressvol. “Natuurlijk werken wij in de opvang met Lyka, zodat zij beter leert deze prikkels te verwerken. Zij laat in de opvang hier al verbetering in zien. Ondanks Lyka op zoek is naar een specifieke woonomgeving waar zij naar hartenlust vrij rond kan lopen is Lyka een enorme mensen-hond, zij wil dan ook niets liever willen dan aan het einde van de dag bij haar mensen bij huis en haard liggen. Want ondanks zij een mooie erfbewaker is, is Lyka daarnaast de grootste knuffelkont voor mensen, groot of klein.”

Een punt van aandacht is het alleen zijn. Lyka heeft veel moeite met alleen thuis zijn zonder haar mensen, Dat kan zich uiten in onzindelijk gedrag. Een oplossing hiervoor is het hebben van een ruime kennel buiten (met binnen en buitenverblijf). De ervaring leert dat Lyka haar rust hier kan vinden (eventueel met een heerlijke kluif om lekker op te kauwen) wanneer haar eigenaren even de deur uit moeten. Deze manier van managen is dus een must voor haar nieuwe huis. “Het liefst zoeken we voor Lyka een huishouden waarin zij niet veel alleen hoeft te zijn en waar het alleen blijven in alle redelijkheid kan worden opgebouwd.”

“Vanwege Lyka haar intolerantie naar soortgenoten plaatsen wij haar niet in huishouden met een andere hond (en/of andere dieren). We realiseren ons dat dit geen gemakkelijk zoektocht is voor Lyka, we vragen namelijk nogal wat voor haar. Toch zal een nieuwe eigenaar na kennismaking direct weten/voelen dat zij dit allemaal dik verdient.” 

Wilt u het avontuur aangaan met Lyka? Neem contact op via sdo@dierenbescherming.nl. Let op: in verband met de huidige corona maatregelen werken zij uitsluitend op afspraak. Zomaar langskomen is op dit moment dus niet mogelijk.

[Meer over Lyka is te lezen op HCnieuws.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie