Afbeelding
Pr

Snowey, een kat die veel pech heeft gehad

12 januari 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Wat een pech kan een kat hebben! Deze jongeman, genaamd Snowey, heeft een hoop te verduren gehad de afgelopen tijd. Zij leefde in een huishouden samen met nog een aantal andere katten. Na het overlijden van een van de eigenaren, veranderde de situatie in huis enorm. 

“Snowey vond dit alles maar helemaal niks”, vertelt een medewerkster van het dierenasiel. “En reageerde dit af op zowel mens en dier in huis. Daardoor kwamen ze tot het besluit dat het voor Snowey beter zou zijn om ergens anders zijn geluk te gaan vinden. Maar op het moment dat Snowey gevangen moest worden om naar ons toe gebracht te worden, heeft hij een enorme klapper gemaakt. Zo erg zelfs, dat hij een enorme breuk had opgelopen… Advies dierenarts was dan ook amputatie van de poot! Daarom zit Snowey op dit moment verplicht op hok rust met de 3 poten die hij nog overheeft.”

“Wat een bizar en pijnlijk avontuur he? Wij hebben het dan ook enorm met hem te doen. Snowey zelf vind het ook maar niks. Hij is op dit moment nog boos op de hele wereld. Dat vinden wij natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Wij geven hem dan ook alle tijd om tot rust te komen, te herstellen en het vertrouwen in de mens terug te krijgen.”

“Snowey is een prachtige ex-kater van 1,5 jaar oud. Een hartstikke jonge kerel dus nog.

Zoals eerder vermeld is zijn vertrouwen in de mens erg beschadigd. Hier moet dus nog aan gewerkt worden. Wij zijn er hier al volop mee bezig, door hem te laten zien hoe leuk en lief wij kunnen zijn. Maar zijn nieuwe baasje(s) zullen hier zeker verder mee aan de slag moeten. Ter ondersteuning krijgt hij op dit moment Zylkene door zijn voeding heen. Dit helpt tegen de stress en angst. Even die scherpe randjes er vanaf proberen te krijgen voor hem.”

“Doordat Snowey nu dus nog maar op 3 poten verder door het leven moet gaan, kan hij niet meer buiten de wijde wereld in gaan. Dit is natuurlijk veel te gevaarlijk. Wel zou hij het enorm kunnen waarderen om een frisse neus te halen op een afgesloten balkon of een speciaal afgezette tuin.”

Snowey wilt zijn toekomstige huis liever niet delen met kinderen, honden of andere katten.

Bent u degene die Snowey een goed huis kan geven? Neem dan gauw contact met ons op. Wij ontvangen graag een uitgebreide mail met informatie over uw gezinssamenstelling, woonsituatie, eventuele andere huisdieren en eerdere ervaring met katten. Deze mail kan gestuurd worden naar sdo@dierenbescherming.nl. Let op: in verband met de huidige corona maatregelen werken wij uitsluitend op afspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie