Afbeelding
Pr

Deze knappe ex-kater heet Blaze

9 februari 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Blaze heeft vermoedelijk langere tijd als zwerfkat op straat moeten leven. Hij kreeg hier en daar wel wat voer maar een warme mand heeft hij nooit gekend. Om die reden heeft de dierenambulance hem dan ook gevangen en de dierenbescherming (SDO) gebracht. Blaze was niet gechipt en helaas heeft er zich dus ook nooit een eigenaar voor hem gemeld. “Wij gaan nu op zoek naar die gouden mand voor hem”, aldus een medewerkster van SDO. 

“Hier in de opvang hebben wij Blaze als een verlegen ventje leren kennen. Hij vind het allemaal nog maar erg spannend. Niet zo gek natuurlijk, als je langere tijd voor jezelf hebt moeten zorgen op straat. Maar wij hebben al het vertrouwen in Blaze en dat het helemaal goed gaat komen met/voor hem.”

“Op dit moment kunnen wij Blaze rustig aaien, hij vind dit stiekem wel prettig. Hier verstopt hij zich nog wel grotendeels van de dag in onze kattenkamer. Maar wij denken dat als hij een rustig, nieuw huis heeft gevonden, hij daar snel zichzelf wat meer zal gaan laten zien. De nieuwe eigenaar zal er natuurlijk wel wat tijd in moeten stoppen. Maar met een hoop geduld en liefde komt het vast en zeker goed! Blaze is namelijk een echte goedzak.

“Wij zoeken voor Blaze een rustig huishouden zonder (kleine) kinderen. Dit is nu namelijk nog wat te veel en te druk voor hem. Wij weten (nog) niet hoe Blaze op honden of andere katten reageert. Wij denken wel dat hij eventueel zijn huis met een andere sociale poes zou kunnen gaan delen. Maar indien nodig kunnen wij hierover later vast meer gaan vertellen.”

Aangezien Blaze is gewend om buiten op avontuur te kunnen gaan willen de medewerkers van SDO hem die mogelijkheid ook bieden bij zijn nieuwe huis. Een fijne, grote tuin waar hij na gewenning in mag rondstruinen zou hij zeker kunnen waarderen.

Heeft u alle tijd en geduld om met lieve Blaze aan de slag te gaan? Neem dan contact met op SDO. Zij ontvangen graag een uitgebreide mail met informatie over uw gezinssamenstelling, woonsituatie, eventuele andere huisdieren en eerdere ervaring met katten. Noteer ook uw telefoonnummer, zodat zij eventueel telefonisch contact kunnen opnemen. Deze mail kan gestuurd worden naar sdo@dierenbescherming.nl. “Let op: in verband met de huidige corona maatregelen werken wij uitsluitend op afspraak. Zomaar langskomen is op dit moment dus niet mogelijk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie