Afbeelding
PR

Adellijke Yuna zoek huisje

16 februari 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Yuna is een klein formaat Mechelaar meisje van op de kop af 4 jaar jong. Yuna is in de opvang terecht gekomen vanwege een verstoorde relatie tussen haar en haar eigenaar. “We zijn voor Yuna dus hard op zoek naar een nieuw huis”, aldus de medewerkster van SDO.

“Wij hebben Yuna leren kennen als een voorzichtig meisje die eerst graag wil weten welk vlees ze in de kuip heeft. Met een lief woord en wat lekkers voelt Yuna zich al snel bij haar verzorgers op haar gemak. Yuna heeft al snel laten zien dat, als ze je vertrouwt, je veel van haar gedaan krijgt. Tja niet dat ze per se direct iets moet opvolgen natuurlijk, maar soms zijn er belangrijke zaken in het leven waar je je even moet laten overtuigen, omdat je er gewoon niet onderuit komt, oortjes zalven bijvoorbeeld! Yuna wordt behandeld aan wat irritatie aan haar oren, hiervoor moet zij nu even dagelijks gezalfd worden in beide oren. Dat is natuurlijk super stom en ook een beetje eng eigenlijk. Maar ja.. met een lekker koekje in combinatie met wat positieve aanmoediging is weerstaan geen optie.”

Yuna is een leergierig meisje welke makkelijk te motiveren is nieuwe dingen te leren. Dat is heel fijn, want Yuna heeft hier en daar nog wat begeleiding nodig om geruster om te gaan met voorbijkomende prikkels in en rondom huis. Als een echte waak en verdediger beheerst zij de kunst om vreemde vogels rondom huis weg te jagen. Onder vreemde vogels verstaat Yuna: Voorbij rennende mensen, skeelers en bijvoorbeeld postbodes. Toch even leuk deze de stuipen op het lijf te jagen. “Wij zoeken dan ook een eigenaar die dit op een positieve manier weet op te vangen en om te buigen. Yuna laat in de opvang zien dat ze zich hierbij goed kan laten begeleiden. Ook zal Yuna daarbij op een positieve manier nog veel kunnen leren.” 

Wandelen; daar is Yuna ook helemaal gek op, lekker bal mee en gaan. Als ze haar balletje in haar bek heeft, vergeet Yuna de wereld om zich heen en is ze helemaal in haar element. In het verleden ging ze 1x per week naar een dagopvang, de andere honden vond ze dan wel gezellig, maar aan het begin kan ze erg druk en overweldigend zijn door haar enthousiasme, ze heeft dan even een momentje nodig om tot rust te komen. Yuna heeft een flinke dosis jachtinstinct naar katten toe, daarom kan zij niet loslopen. Fietsers vindt ze ook maar rare wezens, die zijn er toch om achteraan te rennen en tegen op te springen? Niet? Gelukkig begint Yuna al steeds beter te leren dat fietsers daar juist niet voor bedoeld zijn, een stukje positieve begeleiding kan ze hier nog bij gebruiken en haar balletje, want dan vergeet ze de fietsers weer.

“Heeft u het gouden mandje voor deze lieve, leergierige dame? Genoeg tijd en energie om samen met haar aan de slag te gaan op een positieve manier? En heeft u een eindeloze voorraad aan tennisballetjes? Stuurt u dan een mail naar sdo@dierenbescherming.nl met uitgebreide informatie over uw situatie (woning, gezinssamenstelling, andere dieren, ervaring e.d.) en wat u Yuna allemaal te bieden heeft. En vergeet u telefoonnummer niet, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie