Afbeelding
Pr

Huisje gezocht voor Shelby

Dieren

HAARLEMMERMEER Onlangs zijn er maar liefst 8 katten via een vangactie bij een autosloperij bij SDO terechtgekomen. Helaas was geen enkel van deze katten gecastreerd/gesteriliseerd en of gechipt. Helaas heeft er voor geen een van deze prachtige katten zich een eigenaar gemeld. “Aan ons nu de taak om een fijn nieuw huis voor ze te gaan zoeken”, vertelt een medewerkster van SDO. “Zo is deze knappe, gecastreerde kater, die wij naam Shelby hebben gegeven, op zoek naar een baasje. Hij is door onze dierenarts geschat op ongeveer 6 jaar oud.” 

Hier in de opvang hebben zij Shelby al wat beter mogen leren kennen. “En ach, wat moet hij een hoop hebben meegemaakt. Van de hele groep is Shelby wel echt de meest angstige. Maar wij gaan keihard met hem aan de slag en hopen ook voor Shelby een fantastisch huis te gaan vinden, waar hij gewoon zichzelf mag zijn. Een huis waar niks moet, maar wel alles mag. Shelby is netjes zindelijk en gek op eten! Maar (nog) niet als je er bij bent hoor. Maar zodra wij uit beeld zijn, eet hij lekker alles op. Wij zijn voor Shelby opzoek naar een rustig huishouden. (Kleine) kinderen wilt hij zijn huis niet meedelen. Dat is namelijk veel te druk en onvoorspelbaar voor hem. Shelby wilt wel graag zijn huis delen met een andere sociale kat, voorkeur gaat uit naar een dame. Het liefst is de kat in huis dus totaal niet angstig aangelegd. Zodat Shelby van haar kan leren dat wij mensen helemaal zo eng nog niet zijn. Wij denken niet dat Shelby er gelukkig van word als hij zijn huis met de andere harige viervoeters (honden) moet gaan delen.Shelby wilt in de toekomst bij zijn nieuwe huis, graag de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan. Dit natuurlijk wel pas na langere gewenning tijd.”

Kennismaken en adoptie: “Wij verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen.” 

Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

“Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen zij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken zij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie