Afbeelding
Pr

Mentos, nog een beetje angstig, maar op zoek naar nieuw baasje

Dieren

HAARLEMMERMEER Mentos zwierf al langere tijd samen met zijn broer in de straten van Hoofddorp. Om die reden zijn ze dan ook gevangen. Het tweetal was helaas niet gechipt en/of gecastreerd. En helaas heeft er zich ook nooit een eigenaar voor ze gemeld. Aan SDO nu de taak een gouden mand voor ze te vinden.

“Wij dachten eerst dat Mentos en Melle heel graag samen geplaatst wilden worden”, aldus een medewerkster van SDO. “Maar wij zijn er nu toch achter gekomen dat sinds zij in de losloopkamer vrij kunnen doen wat ze willen, ze elkaar totaal niet meer opzoeken. Om die reden hebben wij besloten ze dan toch apart van elkaar te gaan plaatsen.”

Mentos is de meest angstige van het stel. Hij vind het allemaal maar enorm spannend. “Wij mensen zijn voor hem echt veel te eng. Beetje bij beetje begint het vertrouwen te groeien maar wij zijn er nog lang niet. Op dit moment is lichamelijk contact dan ook nog echt een stap te ver. Hier zal een hoop tijd, geduld en heel veel liefde in gestoken moeten worden. Maar wij zijn er van overtuigd dat dit in de toekomst zeker goed gaat komen.”

Mentos is door de dierenarts op ongeveer 1 jaar oud geschat. Een hartstikke jonge kerel dus nog!

“Vanwege Mentos zijn onzekere en angstige karakter plaatsen wij hem niet in een huishouden met (kleine)kinderen. Een andere stabiele en sociale kat zou voor Mentos ideaal zijn. Wij hopen dat hij daar dan van kan leren dat wij mensen eigenlijk helemaal zo eng nog niet zijn. Wij vermoeden dat Mentos niet gelukkig word als hij zijn huis met honden moet gaan delen.”

In de verre toekomst, wanneer Mentos helemaal gewend is, zal hij het prettig vinden om buiten een frisse neus te gaan halen.

“Wij verzoeken geïnteresseerden om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)

- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)

- Werksituatie/werktijden

- Eventuele ervaring met katten

- Eventuele andere aanwezige huisdieren. 

Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.”

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit gebeurt telefonisch. Bij meerdere gegadigden maakt het dierenasiel een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie