Afbeelding
Eigen foto

Verlegen Ella zoekt sportief baasje

Dieren

HAARLEMMERMEER Ella is in de opvang gekomen omdat het samen leven met een aantal kinderen in het vorige huishouden haar te veel spanning en onrust gaf.

“Wij hebben Ella leren kennen als een vriendelijk en iet wat verlegen meisje”, aldus een medewerkster van SDO. “Ze vindt nieuwe mensen in het begin best wel spannend. Ella zal niet gelijk enthousiast op je schoot springen, maar eenmaal in haar wereld bekend is zij een grote knuffelkont die graag steun bij je trekt. Het aanbieden van iets lekkers helpt snel om in haar wereld te komen, want ja die lekkere snacks kan je niet laten liggen, dat is zonde.”

Als Ella eenmaal wat meer op haar gemak is, komt ze voorzichtig wat losser. Bij spannende zaken zoekt ze dan ook steun van degene die haar vertrouwt. Ella is gewoon verlegen en vindt vertrouwen belangrijk. “En wie vindt dat nou niet? Op vertrouwen kan je bouwen. Toch?”

In Ella haar vorige huishouden kwam zij niet veel buiten. Omdat zij niet kon wandelen zonder uit te vallen naar andere honden, kwam zij niet veel meer buiten voor een fijne wandeling. “In de opvang zijn we dan ook direct gestart met het wandelen aan een lange lijn en hebben we direct training opgepakt zodat Ella weer leert te genieten van een ontspannen wandeling. En wat doet ze dat ontzettend goed. Ze heeft al meermaals laten zien dat zij keurig een andere hond kan passeren. Dat geeft Ella een hoop rust op straat en maakt de wandelingen weer leuk. Ella zoekt dan ook een eigenaar die het leuk vind hier verder mee aan de slag te gaan en niet de handdoek in de ring gooit bij 1 tegenslag. Rome is tenslotte ook niet in 1 dag gebouwd.”

“Ella is ook echt een heuse atleet. Ze houdt van wandelen en activiteiten ondernemen. Zoals je al aan haar lichaam kan zien op de foto is zij een sportieve dame. Daarom zoeken wij ook een actieve en sportieve eigenaar voor haar die samen met Ella allerlei activiteiten kan oppakken. Heerlijk lange wandelingen, hardlopen en na een gedegen cursus misschien wel een potje behendigheid. Omdat Ella in haar leven weinig sturing heeft gehad en zij de kneepjes van de hondenschool niet kent, zoekt wij een eigenaar die de ambitie heeft haar hier nog op weg te helpen en de sterren van de hondenschool te laten lopen.”

Vanwege haar eerdere selectieve uitingen richting andere honden en het ongemak wat zij ervaarde bij de aanwezigheid van kinderen plaatst SDO haar dan ook niet in een huishouden met andere dieren en/of kinderen.

“Alleen thuis zijn is Ella in haar vorige huishouden ongeveer een paar uurtjes gewend, wij vragen van een nieuwe eigenaar dit in alle redelijkheid opnieuw op te bouwen.”

Bent u verliefd geworden op deze mooie, maar verlegen meisje Ella? Heeft u alle geduld, rust en liefde die Ella nodig heeft om helemaal uit haar schulp te laten komen? Stuur dan een mail naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin uw woon, werk en gezinssituatie en wie weet bent u DE match voor Ella.

“Graag ontvangen wij de volgende informatie in de mail: werk- en woonsituatie, motivatie, ervaring met honden en telefoonnummer. En wie weet bent u wel de match voor onze Ella.”

advertentie
advertentie