May zit helemaal links op de foto.
May zit helemaal links op de foto. Eigen foto

Deze knappe, verlegen dame heet May

27 april 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Op 14 februari kwamen er maar liefst 8 katten via een vangactie bij het dierenasiel binnen. Zij leefde al een langere tijd bij een autosloperij. Geen van de katten was gesteriliseerd en of gechipt. En er heeft zich dan ook nooit een eigenaar voor ze gemeld. Ondertussen hebben May haar maatjes allemaal al een fijn nieuw huis gevonden… Maar voor May nog geen enkele reactie.

Wij hebben May hier leren kennen als een onzeker en angstig poesje”, vertelt een medewerkster van SDO. “Ze vind ons mensen maar enge wezens, niet zo gek natuurlijk als je zo een lange tijd buiten op straat hebt moeten leven. Natuurlijk zijn wij hard bezig met haar vertrouwen te winnen maar dit heeft heel veel tijd, geduld en liefde nodig.”

Voor May zijn ze op zoek naar een rustig huishouden, zonder (kleine) kinderen. “Wij plaatsen May alleen in een huishouden waar al een andere sociale kat aanwezig is. May is namelijk gek op andere katten en van een sociale kat kan zij een hele hoop (positieve) dingen leren. Daarnaast heeft zij ook veel aan de steun en gezelschap van een andere kat. Ons vermoeden is dat May niet gelukkig gaat worden als zij haar huis met honden moet gaan delen. Dit zal voor haar allemaal nog wat teveel van het goede zijn.”

Heeft u een leuk katten-maatje voor May en heeft u alle tijd en geduld om May weer vertrouwen in de mens te geven? Neem dan snel contact op met SDO.

Kennismaken en adoptie? Wij verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:
- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

“Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie