Afbeelding
Eigen foto

De 4 musketiers: Faye, Fezco, Cal en Leslie

Dieren

HAARLEMMERMEER Deze 4 musketiers zijn afkomstig uit een huishouden waar maar liefst 32 (!) katten aanwezig waren. Een (klein) deel van deze katten zijn bij het dierenasiel terecht gekomen. De zusjes Lexi en Rue zijn ondertussen geplaatst maar helaas voor deze vier, nog geen enkele reactie.

Aangezien de katten erg aan elkaar gehecht zijn, plaatsen wij ze alleen per koppeltje”, vertelt een medewerkster van SDO. “De dames willen graag met een van de heren weg gaan, ze hebben daarin verder geen voorkeur.”

“Wij hebben de katten hier ondertussen al goed leren kennen. Alle 4 zijn hele vriendelijke, gezellige en sociale katten. Ze zijn gek op elkaar, spelen en slapen samen. Fezco en Leslie zijn echt de stoerste van het stel. Zij komen als eerste op je af en daarna volgen Faye en Cal pas. Faye is het meest verlegen van allemaal, maar hoe langer zij hier is hoe minder dit word. Alle vier zijn ze gek op aandacht en kunnen geen genoeg van knuffels krijgen. Ook voor snoepjes trekken zij alles uit de kast om ze te krijgen.”

“Bij ons zijn de katten natuurlijk door onze dierenarts nagekeken. Faye en Leslie hadden beide een erg vies gebit en moesten nog gesteriliseerd worden. Dat is dan ook gedaan natuurlijk. Fezco en Cal bleken beiden een hartruis te hebben, om die reden hebben wij dan ook een echo laten maken bij de specialist. Hieruit kwam dat beide heren een hartafwijking hebben. Deze afwijking wordt ook wel HCM genoemd.”

Wat is HCM? Bij HCM heeft de kat last van een verdikte hartspier. Om het hart goed te blijven monitoren zullen Fezco en Cal elk jaar een hartecho bij een specialist nodig hebben. Gemiddelde kosten hiervoor bedragen € 250,- per echo. SDO is op zoek naar mensen die bereid zijn om deze kosten en verantwoordelijkheid te dragen.

“Heeft u een plekje vrij voor twee schatten van katten? En vind u het geen probleem dat Cal en/of Fezco wat meer medische aandacht nodig heeft? Neem dan snel contact met ons op!

Kennismaken en adoptie: We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.” 

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit kan alleen telefonisch. Bij meerdere gegadigden maakt SDO een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie