Afbeelding
Eigen foto

Rambo

Dieren

HAARLEMMERMEER Rambo is een lieve Rottweiler reu die helaas door privé omstandigheden niet bij zijn oud eigenaar kon blijven en daarom terecht is gekomen bij in de opvang van de dierenbescherming. 

Rambo heeft veel liefde gekend in zijn vorige huishouden en is opzoek naar iemand die hem die liefde weer net zo kan geven. Hij is een echte stoere jongen van 4 jaar jong. “Stoer moesten we van Rambo erbij zetten, maar hij heeft eigenlijk een heel klein hartje”, vertelt de medewerkster van SDO. “Ook al hadden we afgesproken dat niet aan iedereen te gaan vertellen. Want dat is natuurlijk niet cool. Maar jullie moeten het natuurlijk wel van hem weten.” 

Rambo is een blij ei, lekker rond huppelen buiten met zijn mensen vriend doet hij dan ook maar al te graag. Wandelingen maken, spelen en dollen doet Rambo met veel plezier. 

“Wel kan deze knappe jongen nog wat sturing in zijn leven gebruiken. De basiscommando’s zijn hem nooit helemaal goed uitgelegd. Dus een rondje hondenschool of privé training raden wij wel aan voor hem. Loslopen zouden wij dan ook niet aanraden voor deze meneer. Lekker aan de lange lijn is natuurlijk geen enkel probleem.” 

Rambo is wat selectief naar soortgenoten. Sommige andere honden vindt hij gewoon niet zo gezellig. De vrouwtjes daar in tegen vindt hij vaker wel gezelliger. Daar kan hij zijn charmes in de strijd gooien. Maar als ze zo uit de hoogte gaan doen is hij er ook wel snel op uitgekeken.

“Rambo heeft aan ons wel laten zien dat hij een kort lontje kan hebben. Dit was bij de dierenarts. Hier moet hij goed gehandeld worden en met muilkorf. Je moet ook stevig in je schoenen staan om deze  grote man vast te houden. Ergens kunnen we het ook wel begrijpen, de dierenarts is ook helemaal niet leuk. Maar het is wel voor zijn eigen bestwil. Soms zou het zo prettig zijn als we dat aan hem uit konden leggen.” 

“Wij plaatsen Rambo in een huishouden met alleen volwassenen. Dit omdat het een grote, sterke jongen is en hij heeft laten zien dat er ook een randje op zit. Ook wilt Rambo zijn huis niet delen met katten. Hij wilt gewoon de rust en geen stomme kat die hem continu loopt te pesten. Alleen thuis blijven moet bij Rambo natuurlijk weer in alle redelijkheid worden opgebouwd na de verhuizing.”

Heeft u nog een plekje vrij, zodat deze stoere jongen bij u kunt intrekken? Bent u de persoon die hem kan bieden wat hij nodig heeft? Mail dan uw woon- en werksituatie, motivatie en telefoonnummer naar sdo@dierenbescherming.nl. “Wij kijken ernaar uit om u voor te stellen aan deze stoere bink.”

advertentie