Afbeelding
Eigen foto

De crowdfund kater genaamd George

Dieren

HAARLEMMERMEER George is als zwerver bij de dierenopvang terecht gekomen. Hij leefde al langere tijd op straat straten en mensen gaven hem elke dag te eten. Totdat zij merkte dat hij zich niet helemaal lekker meer voelde. De dierenambulance heeft hem opgehaald, helaas had hij geen chip en heeft er zich dan ook geen eigenaar voor hem gemeld.

“Hier in de opvang kwamen wij er achter dat George een hernia diafragmatica had”, vertelt een medewerkster van SDO. “Oftewel zijn middenrif had een scheurtje waardoor de organen niet op de plek in het lijf lagen waar ze wel hadden moeten liggen. Sterker nog, alle organen lagen op één plek aan één kant van het lichaam. Dit zorgde voor een heel benauwde situatie omdat de organen op de longen drukte. Hij moest dan ook met spoed geopereerd worden! Zo gezegd, zo gedaan.”

George had geluk want SDO had een heel lief gastgezin wat hem kon komen ophalen. Zodat hij lekker thuis mocht bijkomen van deze ingreep in plaats van bij het asiel. “George vond ons mensen ook nog wel erg spannend, dus het gastgezin kon daar gelijk mee aan de gang gaan.

En wat gaat het nu al stukken beter met lieve George! Hij is nog steeds een wat verlegen kater maar met zijn hart op de juiste plek. Hij kijkt op het begin even de kat uit de boom. Langzaam aan kan hij rustig geaaid worden. Maar oppakken is nog echt een stap te ver, dat vind hij heel eng. Nou lieve George, dat hoeft dan ook helemaal niet van ons hoor!”

“Wat zoeken wij nu voor George? Een rustig huisje waar hij nog verder mag bijkomen van het zware leven dat hij heeft gehad. Een huis waar hij lekker zichzelf mag zijn en waar niks moet maar alles mag. George wilt zijn nieuwe huis liever niet delen met (kleine) kinderen, dit is voor hem nog wat te druk en onvoorspelbaar. Op dit moment weten wij (nog) niet hoe hij op honden reageert, wij vermoeden dat hij die wel een beetje eng gaat vinden.”

“Wij vermoeden dat George in de verre toekomst, wanneer hij helemaal is bijgekomen en opgeknapt, wel de mogelijkheid zou willen krijgen om naar buiten toe te gaan. Een fijne tuin waar hij een frisse neus kan gaan halen en lekker van het zonnetje mag gaan genieten.

Heeft u tijd, liefde en geduld om met George aan de slag te gaan? Neem dan gauw contact met ons op!”

Kennismaken en adoptie: SDO verzoekt je om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

Op die manier krijgen zij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet je contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doet SDO telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken zij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie
advertentie