Afbeelding
Eigen foto

Dit knappe meisje heet Lucifer

1 juni 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Lucifer is samen met haar broer Fire als vondelingen bij de dierenopvang terecht gekomen. “Wij kwamen er hier achter dat zij beide begin dit jaar geadopteerd waren vanuit een andere stichting”, vertelt een medewerkster van SDO. “Samen leefde de twee katten bij een kassengebied en zorgde zij ervoor dat er geen muizen overlast meer was. Door de storm begin dit jaar zijn de katten zo geschrokken dat zij de weg waren kwijt geraakt. Gelukkig nu dus beide weer terecht! Helaas was het nu geen optie meer om terug te keren naar de kassen en werd er afstand van ze gedaan.”

In de opvang hebben zij Lucifer als een verlegen maar heel zachtaardig dametje leren kennen. Ze kijkt op het begin echt even de kat uit de boom. Heeft ze eenmaal door dat het goed zit, komt ze heel graag met je knuffelen. Maar dit heeft wel even wat tijd nodig natuurlijk. Onverwachte bewegingen en harde geluiden vind ze erg spannend en daar kan zij behoorlijk van schrikken.

“Lucifer wordt om die reden dan ook niet in een huishouden geplaatst met (kleine) kinderen. Wij zoeken voor haar een rustig huis waar zij alle tijd krijgt om te wennen en lekker zichzelf mag zijn. Wij plaatsen haar alleen in een huishouden waar al een andere sociale kat aanwezig is, dit omdat zij daar veel steun aan kan hebben.”

“Lucifer is hier grotendeels van de dag in ons buitenverblijf, wij gaan er dan ook vanuit dat zij bij haar nieuwe huis in de toekomst ook heel graag naar buiten zou willen gaan.Heeft u dat gouden mandje voor Lucifer klaar staan? Neem dan snel contact met ons op.”

Kennismaken en adoptie: SDO verzoekt om een zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar te sturen. Denk daarbij aan:

?- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)

?- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)

?- Werksituatie/werktijden

?- Eventuele ervaring met katten

?- Eventuele andere aanwezige huisdieren??.

Op die manier krijgen zij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.

“??Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie