Afbeelding
B.L. LUIJKEN
DIER VAN DE WEEK

Raza op zoek naar een eigen gouden mandje

Dieren

HAARLEMMERMEER Raza, Alexei, Yondu en Miek zijn samen via een uitwisseling met een andere opvang bij ons terecht gekomen. Daar waren zij binnen gekomen na een grote vangactie.

“Helaas weten wij dus helemaal niets over het verleden van deze knapperds”, vertelt een medewerkster van de dierenbescherming. “Ondertussen hebben wij ze hier wel al beter mogen leren kennen. Vermoedelijk hebben zij in hun leven maar weinig tot geen contact gehad met (verschillende) mensen. Zij vinden contact met mensen spannend en kijken dan ook graag de kat uit de boom.”

Nu dat zij al langere tijd in het asiel verblijven worden zij wel al een stuk stoerder. Ze beginnen te wennen aan hun verzorgers en de vrijwilligers die komen schoonmaken en knuffelen. Maar nog steeds is al het contact erg voorzichtig. “Dat vinden wij helemaal niet erg. Geen gehaast hier. Zij moeten bij ons niks, wij gunnen ze de tijd.”

Maar het zou natuurlijk voor hun een stuk fijner zijn als zij een eigen gouden mandje ergens gaan vinden. Een rustig huishouden waar zij ook alle tijd krijgen om te wennen. Waar niks moet maar alles mag.

“Het allermooiste zou natuurlijk zijn als wij ze als koppeltjes kunnen plaatsen. Het maakt ze niet zoveel uit met wie ze samen geplaatst worden, ze vinden elkaar allemaal lief en leuk. Maar mocht u nou al een sociale kat in huis hebben, kunnen ze eventueel ook alleen geplaatst worden. Het is dus geen vereiste dat ze als koppeltjes geplaatst worden.”

“Honden vinden zij maar enge wezens en willen zij hun huis dus liever niet mee delen. Aangezien deze knapperds veel dingen nog spannend vinden en zij geen ervaring hebben met kleine kinderen. Plaatsen wij ze liever niet in een huishouden met kinderen jonger dan 12 jaar.”

In de toekomst, na langere tijd van gewenning, zouden ze alle 4 graag de mogelijkheid krijgen om weer lekker naar buiten toe te kunnen gaan.

Kennismaken en adoptie:

SDO verzoekt geïnteresseerden om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

“Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.”

“Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.”

advertentie
advertentie