Afbeelding
B.L. LUIJKEN

Stoere, knappe Henk zoekt een rustig huishouden

Dieren

Deze knappe ex kater genaamd Henk is via een Trap, Neuter, Return (TNR) actie bij de dierenbescherming binnen gekomen. SDO heeft daarop besloten om hem niet meer terug uit te zetten maar te gaan herplaatsen. Na langere tijd SDO ons te hebben verbleven was het dan eindelijk zo ver, Henk had een huisje gevonden.

“Maar helaas, Henk werd weer bij ons teruggebracht”, vertelt een medewerkster van SDO. “Hij had op plekken geplast waar dat niet de bedoeling was. En om die reden moest hij dan ook gelijk weer terug naar ons. Hier in de opvang hebben wij direct zijn urine opgevangen om te kijken of daar wat mee aan de hand was. Want Henk was al die tijd gewoon netjes zindelijk. En ja hoor, hij had een flinke blaasontsteking! Arme Henk, waarschijnlijk van de verhuizing en alle stress die daar bij kwam kijken, heeft hij een blaasontsteking gekregen. Dit is nu gelukkig behandeld en Henk is hier vanaf dag 1 gewoon weer netjes zindelijk. Wel krijgt hij nu ter voorkoming van eventueel weer blaasproblemen speciaal voer. Dit is de C/D variant van Hills.”

Toen Henk de eerste keer in de opvang binnen kwam was hij erg angstig. Hij was weinig tot geen contact gewend geweest met mensen. Maar dat is echt al een heel stuk bijgedraaid. Henk kan sommige dingen nog steeds wat spannend vinden maar hij heeft echt enorme stappen al gemaakt. Daarnaast is Henk gek op eten en daarmee is hij dan ook snel te verleiden.

“Wij zijn voor Henk op zoek naar een rustig huishouden zonder (kleine) kinderen. Hij zou graag zijn huis delen met een andere sociale poes. Een dame waar hij misschien nog wat van kan leren, zoals dat mensen hele leuke, gezellige wezens zijn. Heeft u alle tijd en geduld om Henk rustig aan te laten wennen in zijn nieuwe huis en aan zijn nieuwe personeel? Neem dan gauw contact met ons op!”

Kennismaken en adoptie: “We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (wanneer kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contact gegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.”

“Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen we telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken we een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.”

advertentie
advertentie