Afbeelding
Pr

Quineverre verdient een fijn thuis

Dieren

HAARLEMMERMEER Deze ontzettende lieve en natuurlijk ook prachtige dame hebben draagt de naam Quineverre. Een bijzondere naam voor een bijzondere poes. Kortgeleden is er een bench met kittens gedumpt in het bos. Daar los omheen liepen twee moederpoezen totaal in paniek. “Een van die moeders was dus onze Quineverre”, vertelt de medewerkster van het dierenasiel.

“Het was voor ons lastig te zien welke kittens bij welke moeder hoorde. Na enige tijd bij het gastgezin, werd Quineverre ziek. De kittens dronken eigenlijk alleen nog maar bij de andere moederpoes. En Quineverre voelde zich duidelijk niet lekker. Uiteindelijk hebben wij voor haar gezondheid moeten kiezen en is zij teruggekomen bij ons in de opvang. Daar ging het al snel veel beter met haar, gelukkig.”

Nu is Quineverre ondertussen gesteriliseerd en mag zij op zoek gaan naar haar eigen gouden mand. “Wij hebben Quineverre als een hele vriendelijke, sociale poes leren kennen. Op het begin kan zij even de kat uit de boom kijken. Maar als snel is het ijs gebroken en wilt zij alleen maar met je komen knuffelen.”

In de opvang deelt zij de kamer met 3 andere katten. Dit verloopt rustig maar echt vriendjes is ze niet met ze. “Henk, de kater met wie zij onder andere de kamer deelt, wilt heel graag met haar knuffelen en kroelen maar dat hoeft van haar (nog) niet echt. Al begint zij hem wel steeds leuker te vinden. Wij denken dat Quineverre prima haar huis met kinderen kan delen, zolang deze maar rustig met haar omgaan.”

“We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen.” Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren.

“Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.”

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit gebeurt telefonisch. Bij meerdere gegadigden maakt SDO een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie
advertentie