Het team dat de eer had om de eerste paal te slaan voor de nieuwe grondstoffenhal.
Het team dat de eer had om de eerste paal te slaan voor de nieuwe grondstoffenhal. Aangeleverd

Meerlanden viert feestelijke start bouw nieuwe duurzame grondstoffenhal

27 maart 2023 om 15:00 Duurzaamheid

RIJSENHOUT Op het terrein van Meerlanden wordt een toekomstbestendige grondstoffenhal gebouwd. Wethouder Sedee heeft vrijdag, samen met Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden en Jan de Waard, directeur Mobilis, het startsein voor de bouw gegeven met het slaan van de eerste paal. 

“Werken aan een afvalvrije samenleving is werken aan onze toekomst”, aldus wethouder Sedee. “Dat vraagt om hergebruik en recycling van grondstoffen. De nieuwe grondstoffenhal van Meerlanden is een mooie stap in de richting. Hoe meer bewoners grondstoffen op de juiste manier aanleveren, des te beter. We kunnen nu aan de bak.”

REDUCTIE

Vanuit deze hal worden grondstofstromen als glas, hout, PMD en restafval overgeladen en afgevoerd naar verwerkingsinstallaties. Deze werkzaamheden vinden nu ook al plaats, alleen uitpandig. Het verplaatsen van deze activiteiten naar de nieuwe hal betekent voor de omwonenden een verdere reductie van geur, stof en geluid. 

De hal wordt voorzien van een luchtbehandelingskast met koolstoffilter, dit filter zorgt ervoor dat eventuele geuren verwijderd worden. In de beter gecontroleerde omgeving van de grondstoffenhal kan ook de kwaliteit van de grondstoffen beter geborgd worden om duurzaam te verwerken.

Hiermee zet Meerlanden een verdere stap in de verbetering van de kwaliteit leefomgeving  in Rijsenhout en zet zij verdere stappen op weg naar een circulaire regio.

Tekst gaat onder de foto verder.


Het was een feestje bij het slaan van de eerste paal. - Aangeleverd

Jan de Waard: divisie-manager Industrie en Bouw Mobilis: “Wij gaan vol vertrouwen aan de slag met de  realisatie van de nieuwe grondstoffenhal. Een mooi project waarbij vooral de duurzame insteek, zoals hergebruik materialen, ons aanspreekt en past binnen de duurzaamheidsambitie van Mobilis. Op deze manier zie je dat je vanuit een nauwe samenwerking met de klant slimmer verbindt en duurzaam bouwt”.

UITSTRALING

De locatie van de grondstoffenhal is bewust gekozen. Zo zorgt deze hal op de gekozen plaats voor een - qua geluid - afschermende werking richting omliggende woningen. De gevels worden voorzien van acaciahout en een groene wand. De toepassing van acaciahout zorgt ervoor dat CO2 opgeslagen wordt en heeft een duurzame uitstraling. De toepassing van dakramen en zonnepanelen zorgt voor duurzame energievoorziening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie